Who's Online

Guest Users: 1

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Saturday, May 25 2024 @ 06:30 pm UTC

UTISAK NEDJELJE: ATP čelendžer i pobjeda Bozoljca

  • Contributed by:
  • Views:
    1,285
Nakon duže vremena ponovo uvrštavamo rubriku UTISAK NEDJELJE u kojem komentarišemo događaje iz prethodne sedmice. ®elja nam je da i Vi svojim komentarima na naš tekst date svoje mišljenje, odnosno, viđenje prethodne sedmice.

Protekle sedmice održano je dosta sportskih događaja u Banjaluci. Međutim, jedan je zasjenio sve ostale. Riječ je o sedmom ATP čelendžeru „Banjaluka 2008“. I ove godine turnir je ispunio očekivanja. Iako iz raznih razloga (Dejvis kup, premorenost...) u Banjaluku nisu došli Granoljers, Pašanski, Karanušić, Zib... turnir je ponovo bio izuzetno kvalitetan.

Posebno je dominirao, Ilija Bozoljac, koji je na kraju zasluženo stigao do titule. I ne samo to. Bozoljac je bio omiljen među Banjalučanima, posebno među djecom, koja su ga opsjedala za autograme.

Finalni meč i pune tribine pokazale su da Banjaluka i TK Mladost zaslužuju ovaj turnir. Došli su ljubitelji tenisa da posmatraju finale, ali i da podrže Bozoljca da dođe do druge uzastopne čelendžer titule. Na kraju nisu pogriješili, jer je meč između Bozoljca i prvog nosioca Daniela Himena Travera, bio među najkvalitetnijim ove godine.

Posebne zasluge idu na račun organizatora TK Mladost koji je uprkos vremenskim neprilikama, kiši... odlično organizovao turnir i priveo ga kraju. Velikim naporom svih angažovanih u klubu turnir je još jednom potvrdio da je među najkvalitetnijim sportskim događajima u RS i BiH.

Nakon završetka finalnog meča direktor TK Mladost, Milan Radaković, izjavio je da će od iduće godine turnir imati još veći nagradni fond, odnosno, maksimalan za turnire iz čelendžer serije – 125 hiljada dolara.

Mi se nadamo da ova ideja neće ostati neprihvaćena već da će uz pomoć gradskih i vlasti RS Banjaluka dobiti turnir sa nagradnim fondom od 125 hiljada dolara, što bi možda bio uvod za održavanje i ATP turnira.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.