Who's Online

Guest Users: 1

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Saturday, May 25 2024 @ 06:23 pm UTC

EURO 2008: U iščekivanju invazije Turaka i Hrvata

  • Contributed by:
  • Views:
    1,260
Poslije one velike euforije Austrijanaca pred meč sa Njemačkom, Beč se vratio u uobičajenu atmosferu. Prelijepo, sunčano vrijeme izmamilo je hiljade gradjana i turista na ulice. Puni su trgovi, restorani, kafići, a standardno najveću pažnju posjetilaca privlači najuži centar Beča.

Međutim, domaćini se već polako pripremaju za samu završnicu. Beč će biti domaćin dva četvrtfinala, jednog polufinala i finala. Prva velika gužva i drama očekuje se sutra kada u Beču igraju Hrvatska i Turska. Biće to "rat" ne samo na terenu i tribinama Ernst Hapela, već i na ulicama Beča. U glavnom gradu Austrije živi veliki broj Hrvata i Turaka. Gotovo da svaka od ovih nacija ima svoj dio, odnosno naselje, u Beču. Takođe ne treba zaboraviti da će put Beča krenuti veliki broj hrvatskih i turskih navijača iz matičnih zemalja, ali i cijele Evrope, posebno ©vajcarske i Njemačke.

Austrijanci prognoziraju rekordnu posjetu navijača, baš sutra, a isto tako nadaju se da neće biti nereda. Iako do sada nije bilo niti jednog incidenta, teško je prognozirati sta će se dešavati kada budu igrali Hrvatska i Turska. Poznavajući njihov mentalitet, temperament i fanatizam mislim da bi moglo da bude malih sukoba na ulicama Beča. Ali, to je vec briga za pedantne i hladnokrvne Austrijance.

Da i ova priča ne prođe bez naših ljudi, reći ću da sam u metrou upoznao jednu studentkinju iz Banjaluke, na željezničkoj stanici veliki broj naših ljudi radi (naplaćuju WC, obezbjeđenje, na prostorima gdje se predaje prtljag... ), konobara ima na svakom dijelu grada... Onda i ne čudi sto Austrijanci i nisu bas privrženi strancima jer u Beču živi mnogo naroda iz ex Yu republika, Turaka, Rumuna, Bugara, mnogih zemalja koje su ušle u Evropsku uniju itd.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.