Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Monday, April 15 2024 @ 11:07 pm UTC

EURO 2008: Skupe cijene piva, Azijci voze romobile u press centru

  • Contributed by:
  • Views:
    1,327
U Austriji se iz dana u dan povećava broj navijača. Dolaze iz cijele Evrope. Austrijanci su se malo primirili, očekuju meč sa Poljskom. S druge strane u isčekivanju navale Poljaka u glavni grad Austrije, juče su se u Beču mogle vidjeti grupe ruskih navijača, bilo je i raspoloženih (čitaj pijanih) Rumuna koji su slavili remi sa Francuskom, a miješali su se i pojedini navijači Njemačke. Fan zone su ispunile svoj cilj. Posebno ona centralna. Svake večeri ova zona navijača je prepuna. Prima vise od 70 hiljada navijača, a pedantni Austrijanci vec sada su izračunali da je prvog dana u toj Fan zoni meč posmatralo tačno 83 hiljade gledalaca. Dosta je zanimljivih detalja. Ogromne kopačke simbolizuju sve reprezentacije učesnice Eura. Takođe, na svakom ćošku se mogu kupiti suveniri, ali o tome drugi put.

Glavne ulice i trgovi su prepuni. Pivo se toči u neograničenim količinama, iako cijene nisu nimalo primamljive. U centru grada i oko stadiona pivo se moze platiti oko 5 evra, a u ostalim, manje atraktivnim dijelovima Beča, cijena točenog piva je oko 3 evra.

Ima i kontrasta. Tako npr. u Fan kampu, pored press centra i stadiona Ernst Hapel, omogućen je navijačima smještaj, obrok i pice za 38 evra. Međutim, u ovom Fan kampu običnim danima, kada se ne igraju utakmice, nema žive duse. Ogromna hala zjapi prazna, samo se vide radnici.

I za kraj ovog našeg trećeg javljanja iz Beča par riječi o samom press centru. Ukupno je akreditovano oko 10 hiljada novinara za Euro 2008. U tv press centru 35 ekipa ima svoje prostorije, veličinom i obimom izdvajaju se kancelarije BBC-a, AL Džazire, kao i brojnih španskih ekipa. Posebna prica je o Al Džaziri koja dovodi brojne goste u svoj ogromni studio. Tako se kao stručni komentatori mijenjaju Arsen Venger, Cezare Maldini, Francisko Bujo... Govori se da je Venger plaćen po minuti prenosa.

Izuzetno zanimljivi su predstavnici medija iz Azije (Kina, Japan, Hong Kong...). Simpatični Azijci su oduševljeni poklonom organizatora - romobilom, pa po cijeli dan se vozikaju ovdje po press centru. Druga opcija razonode je stoni fudbal ili popularne čovice. Organizuju se turniri, međusobna odmjeravanja snaga. Do novog javljanja pozdrav iz Beča.
  • EURO 2008: Skupe cijene piva, Azijci voze romobile u press centru
  • 0 comments
  • Create New Account

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.