Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Monday, April 15 2024 @ 09:40 pm UTC

UTISAK NEDJELJE: Dupla kruna u BiH rukometašicama Borca

  • Contributed by:
  • Views:
    1,411
Iza nas je izuzetno bogat i zanimljiv sportski vikend. Košarkaši Borac Nektara senzacionalno su pobijedili Bosnu u Sarajevu i ostali u igri za plej of. Košarkašice Mladog Krajišnika nisu stigle do titule BiH, ali su izborile nastup u WABA ligi i FIBA kupu naredne sezone.

Fudbalerima Borca preostalo je još samo da i teoretski ovjere titulu RS. Razočarali su ponovo rukometaši Borca porazom u Goraždu, a Banjaluka je bila domaćin i kvalifikacija za Evropsko rukometno prvenstvo za kadete gdje je BiH zauzela prvo mjesto.

Ipak, nijedan od ovih događaja nije u rubrici UTISAK NEDJELJE. Ovaj put odlučili smo da ponovo govorimo o rukometašicama Borca koje su kolo prije kraja prvenstva odbranile titulu šampiona BiH. Rukometašice Borca fenomenalno su odigrale ovu sezonu. Pobjeda za pobjedom, uspjeh za uspjehom. Poslije osvojenog Kupa BiH na završnom turniru u Banjaluci, igračice Borca nastavile su u istom ritmu.

Pobjeđivale su redom rivalke i tako stigle do velikog uspjeha. Ovog vikenda su u Prijedoru opravdale ulogu favorita, slavile protiv Mire i tako kolo prije kraja šampionata drugi put uzastopno osvojile šampionsku titulu. Ovo je njihova prva dupla kruna u istoriji kluba.

Teško je izdvojiti pojedince. Kompletna ekipa cijelu sezonu odigrala je na fantastičnom nivpu. Pehićeva, Klinac, Babićeva, Kneževićeva, Crnićeva i ostale disale su kao jedna. Sve je to sjajno uklopio iskusni stručnjak Rade Unčanin.

®RK Borac je daleko najuspješniji sportski kolektiv u Banjaluci. Dok rukometaši posrću, košarkaši stagniraju, košarkašice i fudbaleri polako napreduju, ®RK Borac je izrastao u sjajno organizovani, profesionalni klub, u kome se zna ko šta treba da radi, čija su pojedina zaduženja, a rezultati na parketu samo to potvrđuju.

Prošle godine ®RK Borac je još jednom nastupio na evropskoj sceni. Učinjen je i veliki korak, ostvarena je prva pobjeda u evrokupovima u istoriji kluba. Vrijeme je za novi korak, prolazak nekoliko kola u evrokupovima.

Naravno, za to je potrebna još veća finansijska podrška, kako bi se ovaj talentovan tim ojačao na svim pozicijama. Vjerujemo da će rad i rezultati ®RK Borac biti prepoznati od strane gradskih i državnih vlasti i da će Banjalučanke bilježiti i kvalitetne rezultate na međunarodnoj sceni.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.