Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Saturday, May 25 2024 @ 05:16 pm UTC

KO©ARKA: Konačno prva pobjeda

  • Contributed by:
  • Views:
    650
Košarkaši Borac Nektara konačno su trijumfovali u Centrotrans ligi za šampiona Bosne i Hercegovine. Pivari su slavili u Istočnom Sarajevu protiv Slavije 72-65.

U prvom poluvremenu vodila se izjednačena borba, a s malom prednošću, od 35-32, Slavija je otišla na odmor. Obe ekipe imale dosta razloga da s optimizmom iščekuju drugi dio meča. Ključna je bila treća četvrtina koju su Banjalučani fantatistično otvorili, veoma brzo preokrenuli rezultat i poveli. Stečenu prednost su uz manje probleme održali do kraja susreta.

Osim što je prekinuta crna serija u Ligi 8, prekinut je i negativan skor u duelima sa Slavijom. Ove sezone ekipa iz Istočnog Sarajeva je tri puta nanijela poraz Pivarima.

Najefikasniji kod izabranika Miloša Pejića bio je Novak Popović sa 15 poena, a poen manje dao je bivši Slavijin igrač Nikola đurasović. Treba reći da je kompletna ekipa ponovo odigrala odlično u odbrani, ali ni ataci u napadu nisu bili jalovi kao u prethodnim mečevima.

Ovim trijumfom, prvim poslije pet poraza, Pivari su zadržali minimalne šanse za plasman u plej of. Uslova je mnogo, ali da bi se ozbiljno razmišljalo o poziciji četiri moraju se ostvariti sve pobjede kod kuće. Prvi ispiti su u narednih sedam dana kada u Borik prvo stižu Grude, a potom i Zrinjski.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.