Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Wednesday, May 22 2024 @ 09:18 am UTC

RUKOMET: Bojinoviću kup Francuske, Torbici titula u Italiji

  • Contributed by:
  • Views:
    727
Proteklog vikenda s dosta uspjeha širom Evrope nastupali su bivši Borčevi igrači. Mladen Bojinović osvojio je Kup Francuske, Milan Torbica stigao je do titule u Italiji, Danijel ©arić blizu je Lige šampiona, a titula Slovenije smiješi se i Srđanu Trivundži. Opširnije u pregledu nastupa naših rukometaša na inostranoj sceni. ©PANIJA

Ademar Leon je ostvario veoma bitnu pobjedu u borbi za ulazak u Ligu šampiona. Ekipa Danijela ©arića slavila je protiv Saragose 21-19 i učvrstila se na trećoj poziciji sa 44 boda. ©arić je u ovom susretu odbranio dva sedmerca.Teukro je u gostima slavio protiv Torevijehe 27-25 i polako počeo da bježi iz opasne zone. Na ovom susretu Nikola Dokić nije postigao nijedan gol. Teukro se nalazi na 10. mjestu sa 22 boda.

Antekjera je kod kuće izgubila od Valjadolida 32-29. Jedan od razloga ovog poraza je i izostanak u ekipi Antekjere nije igrao Branislav Obradović. Antekjera je osma na tabeli sa 22 boda.

NJEMAčKA

Gepinngen je u 31. kolu njemačke Bundes lige slavio pred svojim navijačima 32-21. Uvjerljiva pobjeda izabrnaika Velimira Petkovića koji sada zauzimaju deveto mjesto sa 29 bodova.

SLOVENIJA

Celje Pivovarna Laško je u seriji pobjeda u slovenačkom šampionatu. Novi trijumf Celjani su ostvarili u gostima protiv Trimo Trebnja 32-28 čime su se još više približili tituli. Srđan Trivundža je bio drugi strijelac ekipe sa 6 postignutih golova.BOSNA I HERCEGOVINA

Bosna LO je na korak od šampionske titule u BiH. Nova pobjeda u Gradačcu od 33-28 smao je potvrdila da je sarajevska ekipa najbolja u BiH. Nebojša Grahovac je ponovo bio dobar sa 11 odbrana. Međutim, Grahovac neće po dobrom pamtiti ovaj susret jer se povrijedio pa će pauzirati 15 dana. đorđe Stevanović je na ovoj utakmici postigao 1 gol.


FRANCUSKA

Rukometaši Monpeljea osvojili su kup Francuske. Monpelje je na završnom turniru u finalu savladao ©amberi 28-26. Prethodno su Mladen Bojinović i drugovi slavili protiv Ivrija 34-32.U finalnom susretu Bojinović je postigao 5 golova iz 10 pokušaja, a promašio je i dva sedmerca.ITALIJA

Italgest Kasarano je osovjio šampionsku titulu u Italiji. Veliku ulogu u ovom uspjehu imao je i bivši rukometaš Borca, Milan Torbica. Tokom cijele sezone pružao je odlične partije. Ovo je sigurno njegova najbolja sezona tako da ga možemo očekivati u sljedećim godina i u nekoj boljoj ligi.
  • RUKOMET: Bojinoviću kup Francuske, Torbici titula u Italiji
  • 0 comments
  • Create New Account

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.