Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Wednesday, May 22 2024 @ 08:50 am UTC

KO©ARKA: Dopis i predsjedništvu KS BiH

  • Contributed by:
  • Views:
    830
I dalje se ne smiruju strasti poslije derbija Lige za šampiona BiH za košarkašice između ®eljezničara i Mladog Krajišnika. Nakon tog susreta, rukovodstvo Mladog Krajišnika, uložilo je žalbu na nastup Tamare Bajić za ®eljezničar,

Takmičarska komisija uopšte nije razmatrala žalbu jer MK nije uplatio 1000 KM, što je predviđeno propisima. Izrevoltirani takvim potezom, čelnici MK, su uputuli dopis Predsjedništvu KS BiH. Izdvajamo najzanimljviji dio dopisa:

Poštovani predsjedniče i članovi Predsjedništva Košarkaškog saveza BiH, od vas ne očekujemo da zaštitie naš klub, već košarku BiH i normativna akta.

Molimo vas da zaštitite i sebe od košarkaških kriminalaca i spletkaroša kakvi su generalni sekretar KSBiH, Zdravko Knežević, i tehnički sekretar, Nataša Bašović

TK nas je obavijestila i da se možemo žaliti drugostepenom organu, odboru za nadzor. Potom smo na adresu KSBiH poslali dopis i tražili da nam se objasni ko čini taj odbor kako bismo mogli na vrijeme dostaviti žalbu. Po običaju, odgovor nismo dobili. Više nas to i ne čudi kada znamo ko je vodi tu kancelariju,, osoba koja nema osnovne elemente kulture. "Veliki gospodin" generalni sekretar nije mogao dostaviti odgovor, jer odbor za nadzor nije nikada ni imenovan.

To je učinjeno po nalogu velikog košarkaškog spletkaroša, generalnog sekretara. Naravno, ne možemo se žaliti kada organ ne postoji. Oni nas obavještavaju da prvi dopis poništavaju, jer nije sačinjen u skladu s propozicijama takmičenja, pa je samim tim upravo TK prekršila vlastite propozicije takmičenja.

Klub koji postoji 45 godina ne mogu uništiti kriminalci poput Kneževića i Bašovićeve. Kao što smo sportski pobijedili i osvojili Kup BiH, tako ćemo opet pobijediti i osvojiti tiulu.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.