Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Saturday, May 25 2024 @ 05:25 pm UTC

BICIKLIZAM: Strgić pobjednik kružne trke u Banjaluci, Ilešić ukupni pobjednik trke Beograd-Banjaluka

  • Contributed by:
  • Views:
    687
Slovenački biciklista, Matić Strgar, pobjednik je kružne trke Banjaluka 2008 koja je vožena u okviru međunarodne biciklističke trke Beograd - Banjaluka.

Ni strahovita kiša, koja je padala tokom cijele kružne trke u Banjaluci, nije uticala na bicikliste iz 10 evropskih zemalja da daju maksimum i izmame aplauze pokisle publike. Nakon 25 krugova u dužini od 1,5 kilometar najbolji je bio Slovenac Matić Strgar iz ekipe Radenska Fajnešl point koji je sakupio 25 bodova.

Drugo mjesto, sa 10 bodova manje, zauzeo je njegov zemljak Aldo Ino Ilešić iz ekipe Sava Kranj, a treći, sa 7 bodova, bio je Bugarin Eugen Georganov iz ekipe Burgas.

Tokom tri dana biciklisti su prešli put od Beograda do Banjaluke. Za ukupnog pobjednika proglašen je Slovenac Aldo INo Ilešić biciklista Save iz Kranja.

Međunarodna trka Beograd - Banjaluka bila je uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke federacije. Bodovi su se računali za Svjetski kup, ali i za plasman na Olimpijske igre u Pekingu.

Pohvale na račun organizacije stigle su sa svih strana. Posljednjeg dana, osim sportskih prijatelja i ljubitelja biciklizma, trci u Banjaluci prisustvovali su i vršilac dužnosti gradonačelnika Beograda, predstavnici grada Kranja, kao i predstavnici Svjetske biciklističke federacije.
  • BICIKLIZAM: Strgić pobjednik kružne trke u Banjaluci, Ilešić ukupni pobjednik trke Beograd-Banjaluka
  • 0 comments
  • Create New Account

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.