Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Wednesday, May 22 2024 @ 08:10 am UTC

KO©ARKA: MK traži da se meč sa ®eljom registruje 20-0 za Malene

  • Contributed by:
  • Views:
    651
Košarkašice Mladog Krajišnika poražene su u Sarajevu od ®eljezničara 90-71. Međutim, ovaj susret ima i treće poluvrijeme.

Rukovodstvo banjalučkog kluba odlučilo je da podnese tužbu Takmičarskoj komisiji Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine i da zatraži da se ovaj meč registruje u njihovu korist 20-0. Razlog je sljedeći. Košarkašica ®eljezničara, Tamara Bajić, igrala je u ovom meču iako nije bila licencirana na vrijeme, odnosno, 48 časova prije početka Lige četiri.

čelnici MK-a navode da je ona trebalo da bude licencirana do 3. aprila, ali se to nije desilo i što je tragičnije Bajićeva je 5. aprila nastupila za Kraljevo u utakmici protiv Sloge.

Kada sam saznao da ime Tamare Bajić stoji u zapisniku, tražio sam na uvid njenu licencu i shvatio da ju je dobila 18. aprila, dva dana prije našeg meča. Zato nije ni igrala u prve dvije utakmice protiv Jedinstva i čelika, a onda je u zadnji čas, ubačena u tim, da bi nastupila protiv ans. Naravno, odmah smo uložili žalbu, jer ovo je flagrantno kršenje propisa, direktan atak na naš klub i dokaz da nam iz Saveza na svaki način podmeću klipove. Izgleda da kod nas ne vrijedi stvarati i raditi, jer se prevarama mnogo lakše stiže do cilja.“ izjavio je za Glas Srpske, generalni sekretar MK-a, Brane čovičković.U Mladom Krajišniku očekuju da susret bude registrovan pobjedom Malenih 20-0 i da tako pobijedi pravda, odnosno, da se više cijeni rad sa mladim igračicama od dovođenja košarkašica sa strane.

Međutim, tako ne misle i u Takmičarskoj komisiji KS BiH.

Prema propozicijama takmičenja, žalba MK bila bi važeća samo da su predstavnici banjalučkog kluba do juče u 12 časova uplatili hiljdau KM, što je iznos koji se uplaćuje u ovakvim slučajevima. Međutim, to nisu uradili i zbog toga je njihova žalba neosnovana. ističe za Glas Srpske, predsjednik Takmičarske komisije KS BiH, Božo Bošnjak.

Recimo i da je u tom meču najefikasnija kod Malenih bila ®akula sa 18 poena, a Rađenovićeva i Pilav su ubacile po 14 koševa.
  • KO©ARKA: MK traži da se meč sa ®eljom registruje 20-0 za Malene
  • 0 comments
  • Create New Account

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.