Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Saturday, May 25 2024 @ 05:59 pm UTC

UTISAK NEDJELJE: U Banjaluci održane atletska i biciklistička trka

  • Contributed by:
  • Views:
    1,950
Dosta sportskih događaja bilježimo protekle sedmice u Banjaluci. Većinom su to neuspješni pokušaji naših ekipa da dođu do pobjeda. Košarkaši i rukometaši Borca nastavili su sa porazima, Mladi Krajišnik je doživio debakl u Sarajevu, a svijetla tačka su fudbaleri Borca koji su nadomak titule RS.

Međutim, za nas je UTISAK NEDJELJE proslava dana Grada Banjaluke i niz sportskih manifestacija, među kojima se izdvajaju atletska i biciklistička trka. Atletska trka okupila je blizu desetak hiljada građana koji su posmatrali uličnu trku. Cilj organizatora iz AK Borac je bio da se okupi što veći broj mladih takmičara. Dakle, masovnost ispred kvaliteta.

I u tome su uspjeli. Od cicibana, preko osnovaca i srednjoškolaca, do omladinaca i seniora i seniorki na stazi od Trga Krajine do Narodnog pozorišta RS takmičilo se više od 5 hiljada sportista.

Potez sva svaku čast. Bilo je suza radosnica, ali i onih najmlađih koji su teško podnosili poraze. Ipak, svi oni su bili dio tzv. olimpijskog duha „Važno je učestvovati“. Na kraju su oni najbolji dobili plakete i pehare, a ostali uspomenu za cijeli život.

Recimo da su u trci seniora i seniorki trijumfovali Mirko Petrović iz Srbije i Sonja Roman iz Slovenije. Možda smo očekivali još poneko zvučnije atletsko ime u glavnim trkama, ali su se ove godine organizatori bazirali na mladost i masovnost trke.

Od Beograda do Banjaluke vozila se biciklistička trka Beograd-Banjaluka koja je uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke federacije.

Učešće je uzeo 101 biciklista, odnosno, 19 ekipa iz 15 evropskih zemalja. Vrhunski kvalitet bio je zagarantovan, a recimo da se trka bodovala za Svjetski kup i da je bila kvalifikaciona za Olimpijske igre u Pekingu.

Sjajna organizacija banjalučkog BSK-a koji je ispunio svoj cilj da dovede biciklističku elitu u Banjaluku, ali i da još više poveže narode s dvije strane Drine.

U okviru obilježavanja dana Grada Banjaluka održani su i tradicionalni međunarodni turniri u šahu, karateu, tenisu... Lijepo zamišljeno i lijepo izvedeno.

Tek se ove sedmice vidjelo koliko građanima Banjaluke nedostaje sportskih događaja. Pune ulice i odlično propraćene sportske manifestacije pokazuju da Banjalučani i vole sport i da prosto vape za kvalitetnim sadržajima.
  • UTISAK NEDJELJE: U Banjaluci održane atletska i biciklistička trka
  • 0 comments
  • Create New Account

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.