Who's Online

Guest Users: 1

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Wednesday, May 22 2024 @ 07:53 am UTC

FUDBAL: Repriza meča Borac- C. Zvezda iz 1988.godine

  • Contributed by:
  • Views:
    1,436
Pred nama je spektakularna fudbalska utakmica. 15. maja na Gradskom stadionu u Banjaluci trebalo bi da bude odigrana utakmica između veterana fudbalera Borca i Crvene Zvezde.

Snage će odmjeriti generacije koje su se sastale 11. maja 1988. godine kada je u finalu bolji bio Borac, golom Senada Lupića. Ideja za organizaciju ove utakmice potekla je od četiri igrača iz te sjajne Borčeve generacije: Slobodana Karalića, Damira ©pice, Stojana Malbašića i Milorada Bilbije. Oni su u dogovoru sa rukovodstvom kluba odlučili da taj susret bude odigran 15. maja, a ne 11. maja kada je bilo tačno 20 godina od velikog uspjeha. Razlog je taj što 10. maja Borac igra prvenstveni meč sa Drinom HE, dan kasnije nastupaju mlađe kategorije na glavnom terenu, a 14. maja Borac igra meč u Kupu RS sa Modričom.

Bilo kako bilo, 15. maja od 18 časova na Gradski stadion bi trebalo da istrče istinski fudbalski majstori. Sve će biti više poznato krajem iduće sedmice kada će Borčeva delegacija otputovati u Beograd.

U Borčevoj ekipi veterana trebalo bi da se nađu: Slobodan Karalić, Stojan Malbašić, Mario Mataja, Milorad Bilbija, Zvonko Lipovac, Damir ©pica, Amir Durgutović, Božur Matejić, Suad Beširević, Senad Lupić, ®eljko Babić, Vladica Lemić, Mile ©ijaković, Draško Tanasić, Ranko Jakovljević i Saša Knežević, a poziv će biti upućen i Antonu Jakovljeviću.

Osim njih kao gosti će biti pozvani tadašnji predsjednik Borca, Mesud Mulaomerović, direktor Milorad Slavnić, trener te ekipe, Husnija Fazlić, njegov pomoćnik Nenad Gavrilović, fizioterapeut, Milenko Kaurin i mnogi drugi.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.