Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Wednesday, May 22 2024 @ 08:04 am UTC

FUDBAL: I Brane Janković traži pare od Borca

  • Contributed by:
  • Views:
    2,229
Fudbaleri Borca u subotu bi mogli već da ovjere plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine naredne sezone. Gostuju u Gradišci kod Kozare.

I dok je ekipa usredsređena na taj susret, rukovodstvo kluba rješava novopridošle tužbe. Bivši predsjednik FK Borac, Brane Janković, tužio je klub s Gradskog stadiona i potražuje 145 000 KM. Ovu cifru novca, Janković, potražuje na ime pozajmice klubu od 100 000 KM od 2. juna 2003. godine i na ime pozajmice klubu od 45 000 KM zaključene ugovorm 2. februara 2004. godine.

Osim Jankovića ima još onih koji putem Suda traže novac od Borca. Glas Srpske navodi dvojicu ljudi:

-Nikola Stojčić, radnik firme Eurolajn, potražuje 200 000 KM. Stojčićev direktor je bivši predsjednik kluba Janković.
-čedo Milošević, potražuje od Borca 50 000 KM. Milošević je sa bivšim predsjednikom kluba Jankovićem vlasnik Hotel Bosne.

Oni, dakle, kako Glas Srpske navodi, od SFP Borac traže oko 400 000 KM koje su uplatili na ime Borca, u vrijeme dok je predsjednik kluba bio Brane Janković.

Naravno, u Borcu ne mogu da vjeruju šta se dešava. Baš kada su pomislili da je sve u najboljem redu, pojavile su tužbe tzv. Borčevih navijača i ljubitelja kluba.

Eto, Brane Janković sada tuži Borac, a nikada ga niko nije tjerao da u klub stavi ijedan fening. Navodno postoji ugovor između njega kao tadašnjeg predsjednika i Slavka Bulića, koji je u isto vrijeme bio direktor, a u kome se navodi da je Janković posudio klubu određenu svotu novca. Jednostavno, ne mogu da vjerujem da neko traži nešto što je dobrovoljno dao. U stvari pitam se kakav bih bio čovjek kada bi sutra izašao iz SFP Borac i krenuo da potražujem ono što sam samovoljno uložio. Zar to nije van svake pameti.“, kaže za Glas Srpske, sadašnji predsjednik SFP Borac, Milorad Janjetović.

U Glasu Srpske su pokušali da dođu i do Brane Jankovića. On je bio na putu u Srbiji i nije mogao da razgovara dok vozi, uz obećanje da će razgovarati kada se vrati u Banjaluku za 2-3 dana. Slavka Bulića i advokata koji zastupa ove slučajeve, Milorada đukića, novinari Glasa Srpske nisu ni uspjeli da kontaktiraju jer su bili nedostupni.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.