Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Wednesday, May 22 2024 @ 07:45 am UTC

RUKOMET: Dado Ljubišić najvjerovatnije ostaje trener do kraja sezone

  • Contributed by:
  • Views:
    761
Još uvijek nije poznato ko će biti novi trener RK Borac, odnosno, ko će na klupi prvog tima zamijeniti smijenjenog Abasa Arslanagića.

Davorin Dado Ljubišić je vodio ekipu u dva meča. Ostvarena je ubljedljiva pobjeda nad čapljinom i doživljen debakl u Gradačcu. U klubu su još uvijek neodlučni. Pominjali su se Draško Budiša i Zoran Dokić, ali kako stvari stoje najbliži tom mjestu je upravo Davorin Ljubišić.

Vrlo lako je moguće da Davorin Ljubišić bude taj koji će ovu sezonu da privede kraju. Svjesni smo da je teško naći trenera kalibra kao što je bio Abas Arslanagić, ali to i nije presudna opcija.“, kaže za Fokus, potpredsjednik RK Borac, Bakir Ajanović.

Još uvijek se nije slegla prašina od odlaska Ake. Nakon što je Arslanagić izjavio da nije imao podršku u klubu od prvog dana, revanširali su mu se i čelnici kluba.

Pričati o Abasu Arslanagiću, kao čovjeku je suvišno. Veličina je bio i ostao. Međutim, Borcu je potreban trener koji diše sa svojim graodm, koji je upoznat sa svakodnevnim problemima igrača, koji je spreman sa njima da popije kafu i slično. Znamo da je on bio na relaciji Zagreb-Banjaluka i zbog toga je najčešće dolazilo do problema. Stav Uprave je da, ako je ikako moguće, da to bude čovjek iz Banjaluke i pronaći ćemo takvog.“, ističe za Fokus, potpredsjednik RK Borac, Bakir Ajanović.

Zaista, zanimljiva razmišljanja, nema šta. Mnogo je toga što bi se poslije ovakve besjede moglo reći, ali ćemo samo istaći naše skromno mišljenje prema kojem navijačima nije bitno ni ime ni prezime trenera, već su bitni trofeji.

Ova ekipa ni sa selektorom Njemačke, Hrvatske, Francuske.... ne bi mogla ništa da napravi. Zato čelnici kluba, na ljeto, odriješite kesu, dovedite nekoliko kvalitetnih igrača, dajte pravu šansu mladima, postavite iskusnog, provjerenog trenera sa pedigreom i rezultatima i uspjeh je zagarantovan.

Podsjećamo da je Borčeva praksa da klub treniraju ili Banjalučani ili bivši igrači Borca.
  • RUKOMET: Dado Ljubišić najvjerovatnije ostaje trener do kraja sezone
  • 0 comments
  • Create New Account

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.