Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, April 19 2024 @ 02:28 pm UTC

UTISAK NEDJELJE: Rukometašice Borca pobjednice Kupa BiH

  • Contributed by:
  • Views:
    1,290
Iza nas je veoma zanimljiv sportski vikend u Banjaluci. Mnogo događaja, očekivanih i nepredviđenih rezultata, uspjeha i neuspjeha banjalučkih sportista i ekipa.

Iako su košarkašice Mladog Krajišnika upisale drugu pobjedu u Ligi za šampiona BiH, Lusija Kimani postavila novi rekord BiH na 10 km, fudbaleri Borca ostvarili i šestu uzastopnu pobjedu..., mi ćemo UTISAK NEDJELJE posvetiti osvajanju kupa BiH rukometašica banjalučkog Borca. Igračice Borca prije početka isticale su da će biti pobjednice Kupa BiH. Domaći teren, kvalitet ekipe, su samo neki od razloga koji su omogućavale Banjalučankama da ovako razmišljaju.

Međutim, svima je kroz glavu provejavalo prošlogodišnje finale Kupa BiH kada je Borac izgubio dobijeno finale protiv Katarine. To je davalo dodatni oprez pred ovogodišnji Kup BiH.

Sve strahove Banjalučanke su srušile u polufinalu. Rival je bila neugodna ekipa Zrinjskog koja se u proljećnom dijelu šampionata pojačala. Međutim, na terenu je postojala samo jedna ekipa – Borac. Prednost je konstantno rasla, za konačnih 44-20. Rade Unčanin je dao priliku sivm igračicama, svjesno odmorivši najbolje za finale.

U finalu je Borac čekao Ljubuški, ekipa s kojom Borčevke vode grčevitu borbu za šampionsku titulu u BiH. Teško je bilo prognozirati pobjednika, ali su se veće šanse davale banjalučkom timu. Borac je bolje otvorio utakmicu, veoma brzo poveo sa nekoliko golova razlika, što je ulilo dodatnu sigurnost među crveno – plave. U takvom ritmu se igrao veći dio meča. Banjalučanke dominantne, Ljubuški neprimjetan. Na kraju zasluženih 11 golova prednost, 32-21. Istakla se posebno Dragana Knežević sa 11 golova i proglašena je za najbolju igračicu završnog turnira. Ne treba zaboraviti ni Sabinu Pehić sa 6 golova, kao ni golmana Bojanu Babić sa 11 odbrana.

Borac je tako ostvario ono što mu je prošle godine izmaklo iz ruku. Ovo je drugi osvojeni Kup Bosne i Hercegovine za ®enski rukometni klub Borac. Pred Banjalučankama je još odbrana titule BiH.

Borac ima četiri boda više od Ljubuškog koji, usput rečeno, dolazi u Banjaluku. Rade Unčanin i igračice poručuju da neće biti opuštanja i da će titula ostati u Banjaluci.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.