Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Wednesday, May 22 2024 @ 08:16 am UTC

KO©ARKA: Poraz Pivara u Mostaru

  • Contributed by:
  • Views:
    715
Košarkaši banjalučkog Borac Nektara započeli su Ligu 8 Bosne i Hercegovine. Pivari su u 1.kolu izgubili u Mostaru od Zrinjskog 79-77.

Bila je to utakmica sa dva različita poluvremena. Prvo u potpunosti pripalo Boracu Nektaru, a drugo domaćinima. Poslije prvih deset minuta, Banjalučani, su imali vođstvo 22-16, a do odmora prednost su povećali na +9, odnosno 45-36.

činilo se tada da će izabranici, Slobodana Nikolića, osvojiti prve bodove. Međutim, probudili su se domaćini, ušla je panika u redove Borac Nektara i već nakon pet minuta Zrinjski je preokrenuo vođstvo u svoju korist od 49-47. Do kraja ovog perioda razlika za Zrinjski je iznosila +9, 60-51. Inače, treći period Zrinjski je dobio sa 20-5.

Koliko je Borac Nektar nepredvidiva ekipa pokazala je u posljednjih deset minuta. Uspjeli su Banjalučani stići, a potom i prestići prednost Zrinjskog od 10 poena razlike.

Ušlo se u dramatičnu završnicu. Pri rezultatu 76-76, Džidić je postigao trojku, a sve što je Borac Nektar uspio da uradi do kraja jeste da smanji na konačnih 79-77.

Rezultati 1.kola Lige 8 BiH

Slavija – ©iroki Brijeg 76-88
Zrinjski – Borac Nektar 79-77
Bosna ASA BHT – Sloboda Dita 87-51
Grude – Igokea Partizan nedjelja

U narednom kolu, Borac Nektar, već u utorak dočekuje sarajevsku Bosna ASA BHT koju je ove sezone dva puta dobio u šampionatu.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.