Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Wednesday, May 22 2024 @ 09:04 am UTC

FUDBAL: Borac nemilosrdan, Bsk ponovo poražen

  • Contributed by:
  • Views:
    709
©esti nastup i šesta pobjeda fudbalera Borca ovog proljeća. Banjalučani su bolji bili od Drine iz Zvornika 2-0.

Interesantno da od dolaska Milomira Odovića na klupu crveno - plavih, Borac nije doživio niti jedan poraz u šampionatu Republike Srpske. Osim ovih podataka, recimo i da golman Borca, Marčetić, ovog proljeća još uvijek nije primio pogodak. Tako je bilo i danas protiv Zvorničana.

Uprkos jakoj kiši današnji duel je zadovoljio ukuse gledalaca na Gradskom stadionu. I gosti su došli u Banjaluku da se nadigravaju, pa je u 3. minuti Marćetić krajnjim naporom spriječio Zvorničane da dođu u vođstvo.

Samo 4 minute kasnije slobodan udarac na Borac. Stojan Vranješ je šutirao veoma dobro, ali je spreman bio golman Aleksić.

Borac je poveo 1-0 u 11. minuti. Bila je to lijepa akcija, koju je završio raspoloženi Zoran Deket. Asistent je bio Stojan Vranješ.

Golman Drine Aleksić istakao se i u 21. minuti, kada je odbranio odličan šut Zdravka Trivkovića.

U 25. minuti još jedna odlična akcija Borca u kojoj su učestvovali Deket, Vranješ i Jandrić, ali golman gostiju Aleksić još jednom izbija u korner.

Zvorničani su najbolju priliku u 37. minuti. Nakon prekida u svega nekoliko sekundi okvir Borčevog gola se tresao dva puta. ©utirali su Vukašinović i đerić.

U drugom poluvremenu viđen je mnogo slabiji fudbal. Trenutak odluke desio se u 55. minuti kada je napadač Borca Rikanović nastavio svoju golgetersku seriju. Nakon kornera Trivkovića, Rikanović, je pogodio za konačnih 2-0.

Bsk je izgubio u Tesliću od Proletera. Rezultat je bio 2-0 za Teslićane. Još jednom su tako romatičari morali pognute glave da napuste teren

Po kišovitom terenu bolje su se snašli domaćini koji su se učvrstili u sredini tabele. Bsk je i dalje iznad zone ispadanja, ali brinu slabi rezultati u proljećnom dijelu sezone.

Slobodan Karalić još uvijek nije upisao pobjedu na trenerskoj klupi ekipe sa čaira. prema nepotvrđenim informacijama Bsk je oštećen u velikom broju situacija od strane sudije.

Rezultati 21.kola

BORAC (BL) – DRINA (Z) 2-0
SLOGA – BORAC (©) 1-0
PROLETER – BSK 2-0
SUTJESKA – RADNIK 1-0
MLADOST – FAMOS 1-0
SLOBODA – DRINA HE 3-0
RUDAR (U) – LJUBIć 2-2
Nedjelja:
JEDINSTVO – KOZARA

TABELA

1.BORAC (BL) 47
2.KOZARA 37 (-1)
3.SLOBODA 37
4.MLADOST 34
5.FAMOS 32
6.DRINA (Z) 32
7.SUTJESKA 32
8.SLOGA 32
9.PROLETER 30
10.LJUBIć 27
11.DRINA HE 26
12.BSK 25
13.RADNIK 22
14.BORAC (©) 19
15.RUDAR (U) 18
16.JEDINSTVO 9 (-1)

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.