Who's Online

Guest Users: 1

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Saturday, May 25 2024 @ 06:37 pm UTC

KO©ARKA: Još jedna pobjeda nad Bosnom

  • Contributed by:
  • Views:
    719
Košarkaši Borac Nektara još jednom su u ovoj sezoni pobijedili ekipu Bosna ASA BHT u okviru prvenstva BiH. U utakmici posljednjeg 26. kola Lige 13 BiH Banjalučani su slavili 71-60.

Iako utakmica nije imala rezultatski značaj, jer su obe ekipe obezbjedile plasman u Ligu 8, bila je to tvrda utakmica u kojoj su oba tima željela pobjedu. Pivari su bili bolji i zasluženo slavili. U prvoj četvrtini istakli su Velimirović i Rahimić, a ovaj period je završen vođstvom domaćih 19-17. U drugom periodu Banjalučani su u jednom trenutku stigli do +5, ali se na odmor otišlo s vođstvom Pivara 30-29. Druga četvrtina je protekla u znaku velikih grešaka i promašaja s obe strane, a ukupno jsu postignuta samo 23 poena.

Treća četvrtina je ponudila grčevitu borbu. Pivari su je dobili 17-16, ali se izdvaja da su domaćini u samo par minuta prokockali +7, odnosno, vođstvo 46-39.

U posljednjoj četvrtini dobili smo pobjednika. Bolje su ovih 10 minuta otvorili izabranici Slobodana Nikolića i veoma brzo poveli sa 56-45, a potom i 60-46. Sarajlije su u jednom trenutku smanjile na 65-57, ali su na kraju bodove osvojili Banjalučani, trijumfom 71-60.

IZJAVE

" Lijepu atmosferu u dvorani nagradili smo pobjedom. Publika nam je pomogla da u odlučujućim trenucima prelomimo susret. Ovo je dobra najava za naše nastupe u Ligi 8.", izjavio je trener Borac Nektara, Slobodan Nikolić.

"Mnogo nam nedostaju Bejli i Ikonić. To se vidjelo i protiv Borca. Međutim, bez obzira na to ovo je bilo sramotno izdanje mojih igrača. Ovo se ne smije ponoviti ako želimo do titule.", istakao je trener Bosna ASA BHT, Jurij Zdovc.

UčINAK EKIPA

Borac Nektar: Atanacković 14, Z. Jovanović 19, Stpar, Rothbart, V. Jovanović 6, Gemaljević 7, đurasović, Pavlović 2, Milinović, Velimirović 13, Paunović 8, Ugrekhelidze 2

Bosna ASA BHT: ©ehović 2, Panić 11, Bavčić 8, Džekson 9, Bejli, Tomović, Rahimić 12, Hajrić 5, Pašalić 7, đurasović, Zimić, Vilijams 6

Napominjemo da za Borac Nektar večeras nisu igrali Boris Rothbart i Dalibor Stupar, dok u timu Bosna ASA BHT nije bilo Brajana Bejlija i Gorana Ikonića.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.