Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Wednesday, May 22 2024 @ 07:20 am UTC

KIK BOKS: Tužbe za prvoaprilsku šalu

  • Contributed by:
  • Views:
    1,040
Banjaluka je na nogama. Ne zbog nekog sportskog rezultata, sportskog događaja, već zbog afere oko prvoaprilskog teksta u dnevnom listu Press RS pod nazivom „Niniću oduzimaju pojas“

Juče je u ovim novinama objavljena informacija po kojoj je Draženko Ninić bio dopingovan u meču sa Jusufom Brahamom, da mu je oduzeta titula profi šampiona Evrope u lou kiku i da je suspendovan na dvije godine. Očigledno je da je namjera novinara i urednika ovog lista bila da nasmije i nasamari čitaoce, ali je epilog dobio sasvim drugačiji izgled.

S obzirom da u navedenom tekstu nije objavljeno da je riječ o prvoaprilskoj šali, organizatori meča, Ljubomir Vidović i predstavnici Ministarstva za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske ocijenili su da je spomenuti tekst, iako je rađen u kontekstu prvoaprilske šale, već proizveo negativne koincidencije i da je donio veliku ljagu na spektakl koji je održan proteklog vikenda u Banjoj Luci

Juče se desila cijela zbrka. Zvonili su telefoni na sve strane. Neki su se smijali šali, neki su prijetili, neki su upućivali ružne riječi, organizovane su konferencije za novinare... Republika Srpska je bila na nogama. čak je odlučeno da budu podnesene tužbe protiv novinara i urednika Press-a RS.

REAKCIJE S KONFERENCIJE ZA NOVINARE

Draženko Ninić

Istina je da sam dobio poziv iz redakcije Presa RS koji su mi objasnili da žele da naprave prvoaprilsku šalu. Preko telefona mi je i pročitan tekst, koji sam ja sa smjehom prihvatio, ali uz upozorenje da to može biti pušteno u štampu, samo ako se na vidno mjesto stavi da je u pitanju prvoaprilska šala. Međutim, oni koji su čitali tekst nigdje nisu vidjeli demanti. Imao sam preko hiljadu poziva iz svih krajeva svijeta koji su već čuli za tu informaciju. I sami znate koliko je teško objasniti ljudima da nešto nije istina. Prijatelji zovu i znaju da je to naobičnija podvala, ali i sami vrte glavom. Nažalost, upao sam nesvjesno u medijsku zamku i teško da ću izaći iz toga čist. Iako smatram da nisam napravio ništa loše unaprijed se izvinjavam svima onima koji su imali problema sa mojom prvoaprilskom "doping aferom“.

Dejan Travar, načelnik za sport Ministarstva za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS

Ovim tekstom bačena je velika ljaga, ne samo na Draženka Ninića, već i na Banju Luku, ali i čitavu Republiku Srpsku. Da je to urađeno bilo kom drugom, a ne Draži shvatio bi to kao šalu. Međutim, Ninić je u svim ovim godinama kada pojedinci nisu smjeli glasno ni izgovoriti ime Republike Srpske na svim takmičenjima sa ponosom isticao ko je i odakle je. Postavljam samo pitanje zašto kod nas uvijek oni najbolji moraju biti stavljeni na stub srama, a da za to nema ni najmanjeg povoda.

Ljubomir Vidović, menadžer Goran Delića i Draženka Ninića

Podnijećemo krivičnu prijavu protiv direktora Presa RS Gorana Rosića, glavnog i odgovornog urednika Gorana Mihajlovića, urednika sportske redakcije Siniše Kotaraša, i novinara Nenada Despota koji je autor spornog teksta. Laž koja je brzinom munje obišla ovaj prostor nanijela je veliku štetu svim onim koji su bili uz Ninića i Delića, a da ne pričam o sponzorima koji nas prate sve vrijeme. Posebno me boli činjenica da je to izašlo u novinama koje nisu objavile dva afirmativna članka o uspjesima naših boksera, ali kada treba blatiti nekoga onda može i čitava strana. Obećavam svim dušebrižnicima da će nas ova podvala samo još više ojačati kako bismo spremno dočekali 28. jun i Vidovdan, kada ćemo na Gradskom stadionu u Banjoj Luci ponuditi samo jednu istinu, a to je dva pojasa svjetskog šampiona.

ZAVR©ETAK

Pitanje je ima li kraja ovoj aferi. U današnjem broju Pressa RS istaknuto je da je riječ o prvoaprilskoj šali i da je cijeli tekst objavljen u dogovoru sa Ninićem.

©ta će biti od svega teško je prognozirati ali se nadamo da će se usijane glave primiriti i da će se ovdašnja javnost okrenuti svakodnevnim temama, a da će naši sportisti, uključujući i Ninića, i dalje bilježiti sjajne rezultate i dostojno reprezentovati grad Banjaluku i Republiku Srpsku.

NAPOMENA

Svoje komentare o ovoj temi možete ostavljati na Forumu !

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.