Who's Online

Guest Users: 9

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 12:17 am UTC

KO©ARKA: Banjaluka naglo iskočila u prvi plan

  • Contributed by:
  • Views:
    610
Organizacija završnog turnira košarkaške regionalne NLB lige u Banjaluci više nije nemoguća misija, kako se činilo prije nekoliko dana.

Banjaluci i dvorani Borik na ruku su išli rezultati u četvrtfinalu plej ofa NLB lige nakon kojih postoji mogućnost da na finalnom turniru igraju samo predstavnici Srbije. U svakom slučaju sigurno je da je Partizan Igokea obebzjedio plasman na Fajnal for i trener ovog kluba, Duško Vujošević, ističe da bi završnica NLB lige trebalo da bude odigrana ili na parketu najboljeg u ligi (čitaja Partizan Igokee) ili na neutralnom terenu.

Trener Hemofarma, Vlada Vukoičić, smatra da bi Fajnal for trebalo da bude održan tamo gdje bi bila dobra posjećenost, a trener FMP-a, Slobodan Klipa, napominje da bi bilo nelogično da se igra završnica u Jazinama, a da pored Zadra budu tri srpske ekipe.

Ima i onih koji otvoreno lobiraju za Banjaluku.

"To treba da bude na neutralnom terenu, gde bi se najbolje promovisala košarka. Smatram da je idealno odredište Banjaluka gde je košarka u ekspanziji. Može da bude i u Sloveniji ili Hrvatskoj, ali negde gde je to jako važno za košarku. Najbolje je da to bude neutralni teren da niko nema prednost domaćeg terena", rekao je, za B92, Stevan Karadžić, trener Crvene Zvezde.

Odluka o domaćinu završnog turnira biće donijeta 1. aprila, a predsjednik lige, Roman Lisac, smatra da bi neutralni teren bio najbolje rešenje.

"Još ne znamo ko će biti učesnici turnira i zato je rano pričati o gradu domaćinu. Međutim, najbolje bi bilo da to bude na neutralnom terenu ili u gradu iz kog dolazi ekipa koja je igrala u takmičenju. U svakom slučaju to bi trebalo da bude negde gde bi se najbolje promovisala košarka", rekao je, za B92, Roman Lisac.

Dakle, Banjaluka je stigla nadomak velikog čuda, a mi se nadamo da ćemo u aprilu gledati najbolje košarkaške ekipe iz NLB lige u dvorani Borik.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.