Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, April 19 2024 @ 03:33 pm UTC

UTISAK NEDJELJE: Novi povratak Nebojše Golića u RK Borac

  • Contributed by:
  • Views:
    1,609
Ovog vikenda i nije bilo spektakularnih rezultata banjalučkih sportista i ekipa. Fudbaleri Borca upisali su očekivanu pobjedu, rukometaši, rukometašice i košarkaši Borca nisu ni igrali svoj mečeve. Održana su takmičenja u džudou, plivanju... Nekako, iako se to očekivalo, opet se iz svih ovih manifestacija izdvaja povratak Nebojše Golića u RK Borac. Zato smo odlučili da ovom događaju damo epitet UTISKA NEDJELJE. Nebojša Golić je fantastičan igrač. Najjače oružje su mu asistencije, ali je i neumoljivi realizator. Sa reprezentacijom SR Jugoslavije osvajao je medalje, sa Gepingenom igrao protiv najboljih svjetskih ekipa.

Isti taj Nešo je finiš prošle godine, odnosno, tri mjeseca odigrao u dresu Borca. Istina nije to bio Golić u najboljem izdanju. Razlog je duga povreda. Međutim, vidjelo se koliko je značio Nešo ekipi Borca. Bio je lider na terenu.Uslijedili su i rezultati, osvojeno je drugo mjesto nakon jesenjeg dijela šampionata. Nažalost, Nešo se pred kraj jesenjeg dijela sezone i teško povrijedio, ali ni to nije umanjilo njegovu veličinu kod saigrača, trenera, navijača...

A, onda je objavljena (ne)očekivana odluka Nebojše Golića, da zbog nemoralne ponude od strane Uprave Borca, ne želi više da igra u crveno – plavom dresu. Rastužilo je to sve u Banjaluci, jer baš kada se činilo da sve ide u pozitivnom smjeru, opet je vraćeno na nulu, na početak.

Nešo je svoje rekao, iz Borca nije stigao odgovor. U takvoj tenziji Golić je polako počeo da trenira sa svojim, tada već bivšim saigračima, u dvorani Borik. Ništa nije nagovještavalo da će Golić opet obući dres Borca.

Međutim, onda su počele kuloarske priče. Navodno i Nešo i rukovodstvo Borca žele da smire strasti, da spuste loptu i da smanje svoje zahtjeve, kako bi se našao kompromis. Uz to i Golić je za Sportski ®urnal izjavio da bi volio da ostane u Borcu do kraja sezone, a da onda ode u inostranstvo.

Na kraju su se ta nagađanja ispostavila tačnim. Borac je dobio Nebojšu Golića, ali i Nebojša Golić je dobio novu šansu u Borcu. Sujete su barem za kratko primirene, sklonjene u stranu. Do kada, ne znamo.

Ono što znamo je da će Nebojša Golić mnogo značiti na podizanju samopouzdanja ekipi koja je uvezala tri uzastopna poraza. Nešo kaže da je cilj drugo mjesto. Daj, Bože da bude tako.

Takođe, pretpostavljamo da će, poslije svih tih dešavanja, i publika biti malo oštrija i prema klubu, ali isto tako i prema Goliću. Svi su se u ovoj situaciji igrali sa interesom kluba duge i svjetle tradicije.

Na kraju samo ponovimo da je najavljena mogućnost da Nebojša Golić završi karijeru u Borcu. Ali isto tako podsjetimo da se tako pričalo i krajem prošle godine kada je Nešo prvi put stigao.

Nama ostaje nada da je ovo sve dio nekog „tajnog“ plana, u kome će profitirati Borac, ali se isto tako bojimo da se u klubu radi stihijski bez dugoročnih ambicija i planova, što je pogubno za nekadašnjeg šampiona Evrope.
  • UTISAK NEDJELJE: Novi povratak Nebojše Golića u RK Borac
  • 0 comments
  • Create New Account

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.