Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 12:59 am UTC

FUDBAL: Rikanović nosi Borac, novi gostujući poraz Bsk-a

  • Contributed by:
  • Views:
    685
Dugo ekipa banjalučkog Borca nije imala uspješniji start u proljećnom dijelu šampionata. Tri nastupa i tri pobjede obezbjedile su Borcu prvo mjesto i dva boda viška u odnosu na glavnog konkurenta Kozaru.

Iako je jaka kiša spriječila igrače Borca i gatačke Mladosti da pokažu sve što mogu, mali broj gledalaca na Gradskom ipak može biti zadovoljan onim što je vidio. Borac je slavio 2-0. Borac je većim dijelom susreta bio dominantan. Gosti nisu ozbiljnije priprijetili osim u 9. minuti kada je Perovićev prdor na gol domaćina spriječio veoma dobri Nikola Kolarov.

Pritisak Banjalučana se isplatio u 30. minuti. Slobodan udarac je izveo Jandrić, a pred golom Mladosti najbolje su se snašli asistent Stojan Vranješ i strijelac Miroslav Rikanović.

Do kraja prvog dijela Borac je propustio nekoliko poluprilika među kojima i šansa Miodraga Babića čiji je šut otišao preko gola.

U drugom poluvremenu najvjerniji navijači Borca, kojih je bilo oko 100, napustili su Gradski stadion, a tome je prethodio bliski kontakt jednog njihovog člana sa policijom.

U drugom poluvremenu teren za igru je bio još lošiji, ali takvi uslovi nisu poremetili Borčeve igrače. Igrala se 84. minuta kada je sa preko 25 metara snažno šutirao Stojan Vranješ. Golman Mladosti, Vuksan, je loptu samo odbio, a Rikanović je još jednom bio na pravom mjestu za konačnih Borac - Mladost 2-0.

Utakmicu je sudio prijedorski arbitar, Dino Sikirić. Zajedno sa svojim pomoćnicima dobro je obavio posao. Narednu utakmicu Borac igra 29. marta u Ugljeviku protiv Rudara.

Bsk je još jednom doživio gostujući poraz u šampionatu Republike Srpske. Banjalučani su se neslavno proveli u Bijeljini gdje su poraženi od Radnika 3-1.

Za razliku od prethodnog gostovanja u Vojkovićima, gdje su izgubili u posljednjim sekundama, u Bijelji su kapitulaciju igrači Bsk-a potpisali već u uvodnim minutama utakmice.

Smušenost odbrane banjalučkih "romantičara" vješto su koristili Bijeljinci koji su veoma brzo poveli sa 3-0. Poraz je samo ublažio, Davorin Zrnić, s bijele tačke. U narednom kolu bsk je domaćin ekipi šamačkog Borca.

Rezultati 18.kola:

Kozara - Sloboda 0-0
Borac (BL) - Mladost 2-0
Drina (Z) - Borac (©) 2-1
Radnik - Bsk 3-1
Drina HE - Proleter 2-1
Ljubić - Sutjeska 1-2
Nedjelja:
Famos - Sloga
Jedinstvo - Rudar (U)

Tabela

1.Borac (BL) 38
2.Kozara 36
3.Sloboda 31
-------------------------------------
10.Bsk 24
  • FUDBAL: Rikanović nosi Borac, novi gostujući poraz Bsk-a
  • 0 comments
  • Create New Account

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.