Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 01:47 am UTC

FUDBAL: Borac pobijedio Slobodu, Bsk bolji od Drine HE

  • Contributed by:
  • Views:
    632
Fudbaleri Borca i Bsk-a ostvarili su pobjede u 17.kolu šampionata Republike Srpske. Borac je slavio u Novom Gradu, a Bsk na domaćem terenu protiv Višegrađana.

Fudbaleri Borca su zasluženo slavili u derbiju kola na gostovanju u Novom Gradu, protiv Slobode, rezultatom 2-0. Banjalučane je u vođstvo doveo Petrić u 7. minuti, a konačnih 2-0 povisio je Puzigaća u 64.minuti. Borac je agilniji, organizovaniji i, iako je nastupio bez kapitena Jandrića, nije se mnogo mučio te je ostvario zaslužena tri boda.

Utakmicu u Novom Gradu je pratilo oko hiljadu gledalaca, a Borac je imao podršku od oko 300 navijača koji su stigli iz Banjaluke.

Glavni konkurent Borcu za plasman u Premijer ligu BiH, Kozara iz Gradiške, je takođe trijumfovala i to u gostima u Foči protiv Sutjeske 1-0.

I Borac i Kozara imaju isti broj bodova 35, gol razliku + 16, ali su izabranici Milomira Odovića od ovog kola na čelu tabele zbog više datih golova, 30 naspram 28 Kozare.

©to se tiče Bsk-a, ekipa sa čaira, je zabilježila laganu pobjedu nad Drina Hidroelektranom iz Višegrada. Bilo je 3-0 za popularne „romantičare“.

Pobjednik je riješen u prvom poluvremenu. Bakić je u 11. minuti doveo Bsk u vođstvo 1-0. Na 2-0 povisio je Stanivuković u 17. minuti, da bi Stanivuković u 34. minuti postigao svoj drugi gol za pobjedu Bsk-a 3-0.

Bsk se sada odlijepio od donjeg dijela tabele i mnogo mirnije može da igra u nastavku šampionata. Ovo je bio odličan debi trenera Bsk-a, Zorana Dragišića, koji je na klupi Bsk-a zamijenio Branimira Tulića.


Rezultati 17.kola Prve lige RS:

SLOBODA – BORAC 0-2
SUTJESKA – KOZARA 0-1
PROLETER – FAMOS 2-1
RUDAR (U) – DRINA (Z) 0-0
MLADOST – JEDINSTVO (C) 5-0
BSK – DRINA HE 3-0
BORAC (©) – RADNIK 1-0
SLOGA – LJUBIć -21

Tabela:

1.BORAC 35
2.KOZARA 35
3.SLOBODA 30
---------------------------
9.BSK 24

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.