Who's Online

Guest Users: 9

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 02:20 am UTC

UTISAK NEDJELJE: Mladi Krajišnik osvojio Kup BiH

  • Contributed by:
  • Views:
    741
Protekle sedmice bilo je dosta zanimljivih događaja i rezultata banjalučkih sportista. Borac Nektar je gotovo obezbjedio Ligu 8, rukometašice Borca osvojile su Osmomartovski turnir i bile uspješne u Kupu i prvenstvu BiH, a rukometaši Borca porazom od Konjuha nastavili su sa posrtanjem u šampionatu.

Ipak broj 1 rezultat u protekloj sedmici napravile su košarkašice Mladog Krajišnika. Malene su osvajanjem Kupa Bosne i Hercegovine zaslužile da se nađu u rubrici UTISAK NEDJELJE. I to kako su Malene stigle do drugog trofeja u Kupu BiH (prvi put osvojile 2001. godine). U polufinalu su deklasirale Jedinstvo 75-57, a u finalu u potpunosti nadigrale ®eljezničar 88-74.

Mladi Krajišnik je ®eljezničaru nanio prvi poraz poslije šest godina. Vodile su Banjalučanke u finalu i sa 23 poena razlike, u posljednjoj četvrtini zamalo su prokockale prednost kada su Sarajke stigle do -8, ali su ipak na kraju zasluženo slavile u dvorani Obilićevo.

Pokazao je ovaj tim zavidan kvalitet, veliku borbenost, motivisanost.... Pilav, Deura, Bejtić, Rađenović, sestre Stupar i ostale su očigledno sazrele uz nosioca ekipe ®akulu i iskusne igračice Latinovićevu i Stanićevu. Sve je to sjajno ukomponovao trener Zoran Mikeš koji ima veliki autoritet u ekipi.

Inače, ovaj tim i uopšte koncept rada u Mladom Krajišniku dobio je potvrdu upravo na ovom završnom turniru. Ulaganje i forsiranje rada sa mladim košarkašicama iz Banjaluke, regije i cijele BiH donio je prvi trofej.

U klubu se nadaju da je to samo početak nove ere u ženskoj BH košarci i možda nove dominacije. Kako igraju, ne bi bilo iznenađenje da se ove godine košarkašice Mladog Krajišnika okite duplom krunom u BiH i tako skinu sa trona apsolutnog vladara ®eljezničar.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.