Who's Online

Guest Users: 1

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 01:44 am UTC

KO©ARKA: Mladi Krajišnik pobjednik Kupa BiH

  • Contributed by:
  • Views:
    709
Košarkašice Mladog Krajišnika pobjednice su Kupa Bosne i Hercegovine. Banjalučanke su u finalu završnog turnira u Banjaluci pobijedile sarajevski ®eljezničar, rezultatom 88-74.

Mladi Krajišnik je tako poslije šest godina nanio prvi poraz ®eljezničaru u BiH i drugi put osvojio Kup Bosne i Hercegovine u istoriji kluba. Malene su odigrale tri četvrtine fenomenalno. Odbrana je funkcionisala besprijekorno, napad je bio raznovrstan, kompletna ekipa je pružila najbolju partiju u sezoni.

Već tokom prvog poluvremena Mladi Krajišnik je imao 19 poena prednosti, a kada se u posljednjih deset minuta ušlo s vođstvom Malenih 72-49, mnogi su pomislili da je pitanje pobjednika riješeno.

Međutim, nisu se predavale igračice ®eljezničara, koje su prvo napravile seriju 10-0, a potom i smanjile na samo 8 poena razlike.

Tada je ®akula ubacila dalekometnu trojku, a Stanićeva je bila neumoljiva sa linije slobodnih bacanja. Slavlje Banjalučanki je moglo da počne.

Najefikasnija kod Mladog Krajišnika je bila ®akula sa 25 poena, a slijede Pilav sa 19 i Stanić sa 14 poena. Kod ®eljezničara Monsak je postigla 20, Gambiraža 14, a Vidović 12 poena.

"Kada poslije šest godina nanesete prvi poraz ekipi ®eljezničara normalno je da sam prezadovoljan. Bez obzira na sitne oscilacije koje su se događale tokom meča veoma sam zadovoljan izdanjem svojih prvotimki. Sada nas očekuju prvenstveni dueli. Ovo je sudar dva različita koncepta, našeg u kojem igraju uglavnom mlade igračice iz BiH, i njihovog u kojem se u ekipu dovode igračice sa strane. Nadam se da je došla na red naša era i dominacija Mladog Krajišnika u BiH.", izjavio je nakon meča, trener MK-a, Zoran Mikeš.

"Mislim da su Banjalučanke ušle znatno motivisanije u ovaj meč od nas. Osim toga mi smo imali problema zbog povreda Dejvisove i Mušićeve koje su pravi fajteri u ekipi. To nam je nedostajalo. Međutim, ova pobjeda Mladog Krajišnika nije iznenađenje. Igrače su bolje i sada nam slijede novi mečevi u Ligi 4.", istakao je nakon meča, treenr ®eljezničara, Elmedin Omanović.

MLADI KRAJI©NIK:Deura 7, Gaković, Rađenović 5, ®akula 25, Pilav 19, O. Stupar 5, B. Stupar 5, bejtić 8, Latinović, Stanić 14

®ELJEZNIčAR: Džanković, Mikić 6, Gambiraža 14, Vidović 12, Rus, 2, Sofović, Vrančić 6, Hamšić 2, Zubak 4, Monsak 20, čađo 8, Mujović

Malene su tako prekinule dominaciju ®eljezničara u Kupu BiH. Sada su na redu prvenstveni duelu, a u banjalučkom klubu obećavaju borbu za titulu u BiH i skidanje sa trona ®eljezničara.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.