Who's Online

Guest Users: 8

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 12:35 am UTC

FUDBAL: Tužba Smileskom

  • Contributed by:
  • Views:
    641
Sportsko fudbalsko preduzeće Borac iz Banjaluke i dalje je u centru pažnje ovdašnje sportske Javnosti. Ne zbog početka drugog dijela šampionata Republike Srpske, već zbog aktuelizovane priče o eventualnim dugovanjima kluba sa Gradskog stadiona.

Do sada su novac od Borca, putem tužbi, dobili Jovo ©manja, Vladimir đurđević i Bojan Tadić, a na listi onih koji potražuju novac od Borca je 19 pravnih i fizičkih subjekata. Među ovim licima je i nekadašnji igrač i trener crveno-plavih, Zoran Smileski, koji potražuje 69 200 KM, plus zatezne kamate. Fokus, u današnjem broju, prenosi kako je slučaj Smileski hronološki izgledao.

Hronološki gledano slučaj "Smileski" započeo je 11. aprila 2005. godine, kada je na vrućoj trenerskoj klupi zamijenio Slavoljuba Stojanovića. Ugovor je potpisan na tri godine, uz veliki broj tačaka koji treba da poštuju i jedna i druga strana.

Međutim, Skupština Sportsko-fudbalskog preduzeća "Borac" 9. juna 2006. godine razriješila ga je dužnosti, dakle nešto više od godinu i po prije isteka ugovora, uz jasno obrazloženje u tačkama ugovora kojih se Smileski nije držao.

Navedene su stavke 3. 7. i 10. u kojima, između ostaloga, piše da šef Stručnog štaba nema pravo da daje izjave u medijima koje se odnose na unatrašnju politiku kluba, te da je trener dužan da se sportski ponaša prema svim učesnicima u takmičenju i da prihvata sudijske odluke na terenu bez obzira kakve su one.

Po raskidu ugovora Smileskom je pored gore navedenih izjava ponuđen nastavak saradnje po istim uslovima, ali više ne na klupi prvog tima, već rad s omladinskim pogonom.

Naravno, Smileski nije pristao na tu varijantu, valjda smatrajući da je ispod časti raditi u klubu svoje mladost sa djecom i učiti ih onome u čemu je i on nekada sam bio velemajstor...

Sa spornim ugovorom Zorana Smileskog i njegovom tužbom Okružnom sudu u Banjoj Luci, koji je već donio presudu u korist makedonskog trenera, ne slaže se ni današnji prvi čovjek SFP "Borac", Milorad Janjetović.

Bio sam prisutan kada je tadašnji predsjednik, Ljubo ćubić, iz svog džepa izvadio pare i dao ih Zoranu Smileskom i to sve zbog mira u kući, iako po ugovoru nije imao pravo na to. Međutim, naivno vjerujući da je tim priča završena, nikada nismo uzeli potvrdu da je Smileskom izmirena obaveza do posljednje marke, vjerujući da čovjek koji je godine proveo u Borcu ne može dva puta tražiti jedan te isti iznos. Nažalost, prevarili smo se dajući novac prvi put, ali više nećemo praviti takve greške. Odgovorno tvrdim da je Zoran Smileski izmiren, iako smo mogli da ga otpustimo i tada, jer nije prihvatio rad s mlađim kategorijama. Ovo danas nazvao bih traženjem hljeba preko pogače. “, tvrdi za Fokus, Milorad Janjetović.

On je dodao da će SFP "Borac" presaviti tabak i da će odgovoriti kontra tužbom, već pripremajući obimnu dokumentaciju slučaja "Smileski", ali za razliku od tužioca u ovom slučaju (Zoran Smileski), Borac će svoju odbranu zasnivati na stvarnoj arhivi i dokumentima.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.