Who's Online

Guest Users: 9

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 02:19 am UTC

FUDBAL: Potraživanja od Borca blizu pola miliona maraka

  • Contributed by:
  • Views:
    964
Baš pred početak drugog dijela šampionata Republike Srpske, u kojem banjalučki Borac ima šampionske ambicije, digla se prašina oko kluba sa Gradskog stadiona.

Umjesto da se ekipa u miru sprema za nastavak sezone i da klub nastavi sa povratkom Borca na stare staze slave, u klubu moraju da se posvete nekim novim spekulativnim radnjama.


GLAS SRPSKE, D. Pašagić, 27.02.2008.

Protiv Sportsko fudbalskog preduzeća Borac DOO u ovom trenutku podneseno je više od 20 tužbi u kojima se potražuje blizu 50 000 maraka.

Među onima koji su od SFP Borac DOO, koji je od 2005. godine pravni nasljednik Fudbalskog kluba Borac, potražuju novac su: Republička direkcija za robne rezerve Banjaluka, DOO Dagor, tadašnje Ministarstvo odbrane, hotel Palas, Grand MS Vitez, GP Krajina, Vodovod, Atlantik štamparija Krajina Petrol, AD Banjaluka Laktaši, kao i pojedinci: Vlado Matić, Boro đaković, Boris Kosić, Marko ©obot i Tanja Kapičić, kao i nekadašnji članovi radne zajednice FK Borac: Zoran Smileski, Naim Memić, Josif Pelc, Nenad Gavrilović i Milan Vukelja.

Najveći iznos od 118.327.70 maraka potražuje DOO Dagor. Ovaj slučaj je otvoren spornim ugovorm kojeg su 10. avgusta 2001. godine potpisali FK Borac, odnosno direktor Slobodan karalić i predstavnik DOO Dagor Goran Karalić. Tako je dogovoreno da ova firma finansira Borac sa 50 000 KM, a da kasnije od transfera Vladana Grujića dobije pozajmljeni iznos i još 25% od vrijednosti ugovora.

Poslije dva mjeseca ova firma je FK Borac pozajmila još 50 000 KM, uz obećanje da će i taj iznos biti vraćen od transfera Grujića. Ukupan iznos transfera Grujića bio je 280 000 KM, a Dagoru je uplaćeno 180 000 KM.

"U ovom dijelu nije ništa sporno i taj iznos je uplaćen na adresu pomenute firme. Međutim, Dagor kojeg zastupa Danijel Karalić, tražio je iznos od 118.327.70 KM za transfer Vladana Grujića iz 2004. godine kada je on iz Borca otišao u Keln, zašto nema nikakvih pravnih osnova.", kategoričan je predsjednik Skupštine SFP Borac, Milorad Janjetović.

Nekadašnji šef stručnog štaba Borca, Zoran Smileski, potražuje od SFP Borac iznos od 69 200 KM.

"Smileski je u klub došao 1. jula 2005. godine i sa njim je tada potpisan trogodišnji ugovor. Zbog njegove nepoštovanja klupskih institucija, neodmjerenih izjava u sredstvima informisanja, ali i verbalnog napada na čelnike kluba, odlučili smo da ga prekomandujemo na drugo radno mjesto. Umjesto šefa stručnog štaba seniorske ekipe trebalo je da bude trener u pionirsko-omladinskoj školi. Mežutim, on to nije prihvatio i samoinicjnativno je raskinuo ugovor, koji mu je trebao isteći tek 1. jula ove godine. Sve što mu se dugovalo u tom trenutku mu je lično isplatio tadašnji predsjednik SFP Borac, Ljubomir ćubić. Međutim, on sada traži da mu se isplati i za ove dvije godine koliko nije u klubu. Naravno da za to nema nikakvih pravnih osnova, jer je on sam otišao iz kluba.", dodao je Janjetović.

Među onima koji još nisu tužili klub, ali to uskoro planiraju Dragan Bogojević, koji je prošle godine svega dva mjeseca bio direktor SFP Borac.

"Bogojeviću su obje plate, za septembar i oktobar 2007. godine uredno isplaćene, mada on sada potražuje 1750 KM. Uz to traži 10% od ugovora sa Kosig Osiguranjem, Vujić vodom i Novom banjalučkom bankom. Istina je da mu je obećano 10% od svih ugovorenih reklama, ali je ejdini njegov problem što SFP Borac uopšte nije potpisalo ugovore sa tri pomenute kompanije, tako da mu se ništa ne može ni isplatiti.", nastavio je Janjetović.

Prvi čovjek banjalučkog prvoligaša odlučan je da sve tužbe podnesene protiv SFP Borac moraju biti iznesene na čistac.

"Najlakše je sada da tužba tužbu stiže, ali treba vidjeti ko je sve kriv i odgovoran za minuse iz proteklih godina. Pare su dolazile i odlazile iz kluba, završavale po nečijim džepovima, a najlakše je da za sve to sada ispašta SFP Borac.", istakao je na kraju Janjetović.

Da u SFP Borac žele da svu pravdu istjeraju na ćistac potvrđuju i ove riječi Milorada Janjetovića:

"Bivši fudbaleri Borca, Jovo ©manja, Vladimir đurđević i Bojan Tadić prošle godine su tužili klub zbog neizmirenih obaveza iz ugovora. Kada se ustanovilo da su u pravu, sve obaveze prema njima su izmirene. Takav slučaj je bio i sa BSK-om, koji je dobio dio novca od transfera Siniše Gagule.", naglasio je Janjetović.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.