Who's Online

Guest Users: 1

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 12:56 am UTC

U planu izgradnja sportskih objekata

  • Contributed by:
  • Views:
    613
Grad Banjaluka, evidentno, kuburi sa sportskim objektima. Trenutni sportski objekti u gradu na Vrbasu su premaleni za brojne sportske kolektive, profesionalne i amaterske, kao i za rekreativce.

Osim toga, stadioni, dvorane i ostala sportska infrastruktura izgrađeni su u Banjaluci još 70-ih i 80-ih godina prošlog vijeka tako da je neophodno renoviranje, odnosno, obezbjeđivanje minimalnih standarda za održavanje evropskih i svjetskih takmičenja. Grad Banjaluka je u budućnosti planirao da riješi ovo pitanje. U izradi su brojni projekti. Veliku ulogu i pomoć u ovim projektima trebalo bi da pruži i Vlada Republike Srpske.

Grad Banja Luka nema adekvatnu sportsku dvoranu. S obzirom na tu činjenicu, planirana je izgradnja fiskulturne dvorane u Osnovnoj školi na Laušu, kao i rekonstrukcija sportske dvorane "Borik". Izgradnjom stadiona na Banjalučkom polju stvoriće se mnogo bolji uslovi za treniranje i rad ovdašnjih klubova. Riječ je o dva fudbalska terena, novom gradskom stadionu, a u planu je i rekonstrukcija Auto-moto staze u Zalužanima. Fudbalski tereni bili bi izgrađeni po svim standardima i kriterijumima koje su propisale FIFA i UEFA. Ministarstvo se uključilo i u plan rekonstrukcije akva-parka, kompleksa bazena u okviru kojih je planirano da bude izgrađen zatvoreni bazen, kao i teren za klizanje zatvorenog tipa, te za hokej na ledu.“, izjavio je za Fokus, Ministar porodice, omladine i sporta u Vladi RS, Proko Dragosavljević.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.