Who's Online

Guest Users: 9

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 02:37 am UTC

KO©ARKA: Banjaluka kandidat za domaćina F4 NLB lige

  • Contributed by:
  • Views:
    630
Banjaluka je u krugu kandidata za organizaciju Fajnal fora regionalne košarkaške NLB lige, objavili su vodeći mediji u regionu. Osim Banjaluke svoju šansu da ugoste najbolje NLB ekipe traže Zadar i Vršac.

Odluka o domaćinu završnog turnira biće donijeta u aprilu. Za mnoge je kandidatura Banjaluke veliko iznenađene, s obzirom da grad na Vrbasu nema predstavnika u Jadranskoj ligi. Međutim, to je možda i najjači adut Banjaluke u trci za organizacijom završnog turnira. Rukovodstvo NLB lige smatra da bi neutralni teren doprinio još većoj neizvjesnosti u borbi za šampionsku titulu.

"Ideja da organizujemo završni turnir u Banja Luci veoma nam je bliska. Banja Luka je otvoren grad i mislim da bi se sve ekipe osećale ugodno i bile dobro prihvaćene. Imaju dobru publiku, solidnu dvoranu, znači imaju mnogo uslova koje mi tražimo za F4, koji je vezan i sa plasmanom klubova. Pošto se igra plej-of osam klubova dosta zavisi i od toga ko će se plasirati na završni turnir. Konačnu odluku donećemo krajem marta kada bude završen plej-of ", rekao je za MONDO, predsjednik NLB lige, Radovan Lorbek.

" Za mene je to nešto novo. O tome nismo razmišljali. Za klub bi bilo isplativo što se tiče materijalnih uslova. Bio bi to jedan korak Borca bliže NLB ligi. Već neko vreme iz lige nam šalju pozitivne vibracije i žele da mi nastupamo u tom takmičenju. Medjutim, pojavljuju se i nove ideje, znate da ove ili sledeće godine treba da startuje profesionalna liga Srbije i imamo odredjenih inicijativa da i mi nastupimo u toj ligi, tako da se stvari prebrzo odvijaju za naš klub. Planovi su tu da se menjaju i moramo ozbiljno pristupiti tome da vidimo šta nam je činiti “, rekao je za MONDO, direktor KK Borac Nektar, Slobodan Simović.

Bez obzira na izjave čelnika NLB lige i njihovu eventualnu podršku treba sačekati 1. april. Do tada će svako imati priliku za predstavljanja svojih gradova, razno-razna lobiranja...

U svakom slučaju, ovo je Banjaluci trebalo, možda, baš u ovom trenutku kada se klub u svakom smislu konsoliduje. To je dobar način da se košarka ponovo izdigne iznad sivila i da postane, kao što je bila krajem 90-ih, sport broj 1 u Banjaluci.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.