Who's Online

Guest Users: 1

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 12:42 am UTC

KIK BOKS: 150 hiljada KM budžet za kik boks spektakl

  • Contributed by:
  • Views:
    678
Naš najbolji kik bokser, Draženko Ninić, 29. marta pokušaće u Banjaluci da odbrani titulu evropskog šampiona u kategoriji do 81 kilograma i 400 grama. Tim povodom danas je održan prvi sastanak Organizacionog odbora. Na prvom sastanku dogovorena je finansijska konstrukcija koja će iznositi 150 hiljada maraka.

Vlada Republike Srpske finansiraće 100 hiljada maraka, Ministarstvo porodice, omladine i sporta 20 hiljada, a grad Banjaluka obezbjediće 30 hiljada maraka i dvoranu Borik. Predsjednik Organizacionog odbora biće premijer Srpske, Milorad Dodik. "S obzirom da znamo kakav je Draženko Ninić ubijeđeni sam da će uz našu pomoć, uz pomoć publike, odbraniti titulu šampiona Evrope u kik boksu. To je najbolji način da se promoviše Republika Srpska i Banjaluka u svijetu" kaže Ministar za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS, Proko Dragosavljević.

Draženko Ninić je titulu evropskog šampiona osvojio prošle godine u Milanu. Ove godine titulu će braniti pred svojim navijačima u Banjaluci, a protivnik će najvjerovatnije biti Jusuf Braham iz Francuske.

Ukoliko odbrani titulu, Ninić, će ponovo imati priliku da se bori za titulu svjetskog šampiona u kik boksu.

"Već uveliko se priprema za meč života. Planiram da odem i na Kozaru na dodatne pripreme kako bi što spremniji dočekao ovaj meč. Nadam se da ću slaviti pobjedu i tako ponovo doći u šansu da se borim za titulu šampiona svijeta. ", rekao je Draženko Ninić.

Planirano je da, u okviru ovog spektakla, bude održano 5-6 uvodnih borbi, u okviru kojih će i bokser Goran Delić braniti titulu svjetskog šampiona u UBO verziji.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.