Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 01:19 am UTC

KO©ARKA: Napadnuti navijači Borac Nektara

  • Contributed by:
  • Views:
    649
Pisali smo o tome kako je protekla finalna utakmica Kupa Bosne i Hercegovine za košarkaše, ©iroki Prima Pivo - Borac Nektar. ©irokobriježani su zasluženo slavili 74-72. Međutim, susret je imao i tužan kraj.

Oni koji su posmatrali utakmicu u direktnom tv prenosu mogli su da čuju podršku Borac Nektaru sa tribina dvorane Skenderija. Riječ je bilo o grupi studenata Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Banja Luka koji su u to vrijeme boravili na Jahorini i odlučili da dođu u Sarajevo da pomognu banjalučkom klubu. Međutim, po završetku susreta došlo je do fizičkog napada na ovu grupu navijača, odnosno, studenata. FOKUS (S.Mišljenović) 11.02.2008.

Oko 150 studenata Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Banja Luka brutalno je napadnuto od strane desetak sarajevskih huligana, ispred dvorane "Skenderija", u nedjelju naveče, nakon završetka finalne utakmice Kupa BiH u košarci, između "Borca" iz Banje Luke i ekipe "©irokog Brijega", potvrđeno je "Fokusu" iz MUP-a Kantona Sarajevo. Samo prisebnost banjolučkih studenata i vozača tri autobusa spasila ih je da ne dođe do tragedije.

"Došli smo da pogledamo utakmicu, jer smo bili na Jahorini, gdje smo u okviru redovne nastave imali skijanje. Po završetku finala, ispred dvorane čekala nas je grupa huligana, koja nas je zasula kamenjem i pivskim flašama, uz povike: "Ubij Srbina!"", pričaju za "Fokus" banjolučki studenti.

Studenti druge i treće godine ovog fakulteta kažu da su ih huligani, koji su ih napali ispred "Skenderije", i poslije ulaska u autobuse gađali flašama i kamenjem, ali, na svu sreću, nisu bili baš precizni, a u međuvremenu je stigla i policija i nastao je opšti metež.

"Huligani koji su nas gađali flašama i kamenjem, pošto smo mi uletjeli u autobuse, sukobili su se s policijom i došlo je do otvorenog obračuna." kažu banjolučki studenti.

Portparol kantonalnog MUP-a Sarajevo, Jusuf Zornić, potvrdio je da je u nedjelju, u 21.55 časova, ispred dvorane "Skenderija" došlo do obračuna desetak nepoznatih lica s banjolučkim studentima.

"Grupa huligana došla je iz smjera ulice Tekija pred dvoranu i čekala da izađu navijači "Borca", u ovom slučaju studenti, te ih zasula kamenjem i flašama, ali blagovremenom intervencijom policije spriječen je veći sukob. Policija nije stigla da privede nijednog huligana, jer su se brzo razbježali. "rekao je Zornić.

Kako nezvanično saznajemo, grupu huliganu koja je napala banjolučke studente činili su navijači Fudbalskog kluba "®eljezničar" iz Sarajeva, popularni "Manijaci".

Okršaj ispred "Skenderije" nije ušao u redovan bilten MUP-a Kantona Sarajevo, a tek naknadno, na poziv "Fokusa", potvrđeno je da su u Sarajevu napadnuti banjolučki studenti.

Poslije obračuna kod "Skenderije", autobusi s banjolučkim studentima uputili su se na Jahorinu, u hotel "Rajska dolina", gdje su bili smješteni.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.