Who's Online

Guest Users: 9

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 02:18 am UTC

UTISAK NEDJELJE: Borac Nektar tijesno poražen u finalu Kupa BiH

  • Contributed by:
  • Views:
    734
Broj 1 događaj za banjalučki sport u protekloj sedmici, svakako, je bilo učešće košarkaša Borac Nektara na završnom turniru Kupa Bosne i Hercegovine.

Plasman Pivara u finale ovog takmičenja i sjajan otpor ©irokobriježanima je bez sumnje najbolji rezultat banjalučkog sporta u prvoj sedmici februara i zbog toga je bez dileme UTISAK NEDJELJE. Banjalučani su na finalni turnir u Sarajevo otišli sa željom da obezbjede plasman u finale, a onda da pokušaju da naprave iznenađenje.

Prvi zadatak su, bez većih problema, ostvarili. U polufinalu su, reklo bi se rutinski, savladali ekipu Grude 87-76. Iščekivali su protivnika u finalu.

Moguć protivnik, Bosna ili ©iroki. Izjavljivali su Banjalučani da im je svejedno ko je protivnik u finalu, jer su ovi timovi najkvalitetniji u BiH. Na kraju su dobili priliku da se prvi put u sezoni sastanu sa ©irokim Prima Pivo.

Kup ne bi bio tako specifično takmičenje da ne donosi česta iznenađeja. ©irom Evrope brojni favoriti su gubili utakmice, a nada je tinjala i kod Banjalučana. čini se i opravdana.

Bio je to neizvjestan meč, dostojan finala. Ginuli su i jedni i drugi za svaku loptu, u toj silnoj želji dosta i griješili, nepromišljeno šutirali. Posebno se to odnosi na Banjalučane.

Pivari su još jednom pokazali srce, karakter, vraćali su se u igru kad god bi se protivnik rezultatski odlijepio. Međutim, optimizam nikada nije nestajao kod izabranika Slobodana Nikolića.

Za takav pristup im se osmjehnula sreća. Dobili su košarkaši Borac Nektara priliku da u posljednjem napadu, u posljednjih 8 sekundi, izbore produžetak ili čak i trijumfuju.

Međutim, nervoza, značaj susreta uticali su da Banjalučani izvedu taj posljednji napad konfuzno, dezorganizovano. Zlatko Jovanović je prebacio loptu u ruke Velimirovića koji preko dvojice ©irokobriježana nije uspio da pogodi sa zvukom sirene.

Uslijedilo je slavlje ©irokog, ali ni Banjalučani nisu dugo tugovali. Svjesni su košarkaši Borac Nektara da je i plasman u finale, dostojan otpor iskusnijem i kvalitetnijem rivalu, dobar rezultat i zalog za budućnost.

Dokazali su Pivari, prije svega sebi, da mogu da se nose sa najboljim timovima u BiH. Dva puta su u tijesnoj završnici izgubili od Igokee Partizan, poraženi su isto tako i od ©irokog Brijega u finalu Kupa, a u Sarajevu su slavili protiv Bosna ASE BHT.

Dovoljno da gajimo optimizam pred Ligu 8. Rukovodstvo kluba ističe da je plasman u Ligu 8 krajnji cilj ove sezone i da kvalitetnije rezultate treba očekivati u sljedećim godinama. Međutim, ne sumnjamo da, ako se Pivarima ukaže prilika za najvišim plasmanom, da će je iskoristiti.
  • UTISAK NEDJELJE: Borac Nektar tijesno poražen u finalu Kupa BiH
  • 0 comments
  • Create New Account

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.