Who's Online

Guest Users: 5

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 01:40 am UTC

KO©ARKA: Ništa od trofeja u kupu BiH

  • Contributed by:
  • Views:
    638
Košarkaši Borac Nektara nisu osvojli Kup Bosne i Hercegovine. Banjalučani su u neizvjesnoj završnici poraženi od ©irokog Prima Pivo 74-72.

Po četvrtinama je bilo 18-18, 6-16, 21-19, 27-21. Ovo je šesti osvojeni kup za ©irokobriježane. Bila je to neizvjesna utakmica u kojoj su ©rikobriježani gotovo cijelim tokom susreta vodili. Međutim, Banjalučani se nisu predavali i stalno su prijetili, disali za vratom košarkašima ©irokog.

Početak je protekao u izjednačenoj igri pa je prva četvrtina završila neriješenim rezultatom 18-18. Međutim, onda dolazi do velikog pada kod Pivara. ©iroki Prima Pivo ubacuje u višu brzinu, Banjalučani za deset minuta postižu samo šest poena, i na odmor se odlazi s vođstvom ©irokog od 34-24.

U trećoj četvrtini slična dešavanja na parketu. Banjalučani, od sjaja do očaja. U nekoliko navrata Pivari su stizali i do minusa od 2-3 poena, ali bi onda ušli u seriju grešaka i promašaja, što su ©irokobriježani koristili i opet bi se odlijepili na pristojnih 7-8 poena. U posljednjih deset minuta se ušlo sa 53-45 za ©iroki Prima Pivo.

Košarkaši Borac Nektara su nekoliko puta ove sezone prikazali veliku hrabrost, lavlje srce, sposobnost za preokret. Tako je bilo i u finalu Kupa BiH. Banjalučani su ušli u neizvjesnu, dramatičnu završnicu.

Imali su čak Banjalučani priliku za produžetkom, pobjedom, ali Velimirović je promašio za dva poena sa zvukom sirene. Mnogi će reći mogli su Pivari bolje organizovati posljednji napad, ali šta je tu je. Pobjeda, ipak zaslužena, 74-72, pripada iskusnijim i u ovom meču pribranijim igračima ©irokog Prima Pivo.

©iroki je mnogo iskusnija ekipa od nas. Igraju jaču ligu i češće su sudionici ovakvih neizvjesnih susreta. Mi smo se još juče u polufinalu iscrpili u meču s Grudama, ali smo bez obzira na umor, pružili dostojan otpor. Svaki poraz je težak, ali ovaj budi u nama nadu da naše vrijeme dolazi u budućnosti. Pokazali smo protiv ©irokog srce, hrabrost i čestitam svojim igračima na pruženim igrama. Okrećemo se šampionatu i ostvarenju naših ambicija – plasmana u Ligu 8.“, izjavio je nakon utakmica, trener Borac Nektara, Slobodan Nikolić.

Kod Borac Nektara najefikasniji su bili Jovanović sa 14 i Atanacković sa 13 poena, a kod ©irokog Prima Pivo najefikasniji je bio Lever sa 22 poena.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.