Who's Online

Guest Users: 1

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 12:55 am UTC

RUKOMET: Arlsanagić prezadovoljan igrama u pripremama

  • Contributed by:
  • Views:
    913
Rukometaši banjalučkog Borca odradili su najteži dio priprema. U 11 dana odigrali su devet utakmica, a posebno upečatljiv je bio nastup na 4. međunarodnom turniru u Rumu, gdje su zauzeli drugo mjesto, izgubivši samo u finalu od Metalurga iz Skoplja.

Mogu da budem prezadovoljan urađenim u Rumi, pogotov ako znamo s kakvim smo problemima suočavali. Ovo je jedan novi, zreliji Borac, koji počinje da stasava u vrhunsku ekipu. Stvari polako dolaze na svoje. Već dvije i po godine sam ovdje, ali ovakvo zalaganje i pristup igrača je nešto s čime se nisam susretao. Nastavimo li ovako, siguran sam da i rezultati neće izostati. “, kaže za Glas Srpske, trener Borca, Abas Arslanagić. Borca su zadesili brojni problemi s povredama. Bojan Unčanin je odsutan već mjesec i po dana. Goran Raca se povrijedio u Sloveniji, a njima se pridružio i Dejan Unčanin. Međutim, ima i onih koji su pozitivno iskoristili ovakvu situaciju.

Marko Panić je odigrao dobro, Boris Pucarević takođe. Goran Trkulja se dokazao, kao u odbrani, tako i u napadu, a Nemanja Bjelić u zoni 5-1, što su, svakako, koraci u pozitivnom smjeru. “, ističe za Glas Srpske, Abas Arslanagić.

Sada će uslijediti nešto mirniji period za rukometaše Borca. I dalje će se raditi na fizičkoj spremi, ali će se pažnja usmjeriti na tehničko-taktičke varijante, odnosno, uigravanje ekipe. Prvi ispit je Bosna iz Visokog, u okviru 1/4 finala Kupa BiH.

Bosna je neprijatan rival, od kojeg smo jesenas poraženi, što dovoljno govori o njenom kvalitetu. Otežavajuća okolnost je što prvi meč (16. februara) igramo na svom parketu, a revanš u Visokom, gdje je uvijek „paklena“ atmosfera. No, bez obzira na to, mislim da se možemo nositi sa njima. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za taj dvomeč i pobjednički krenemo u odbranu trofeja. “, ističe za Glas Srpske, Abas Arslanagić.

Poslije toga slijede najbitniji susreti u seozni, nastavak Premijer lige BiH u kojoj Borac, možda, može i do prve šampionske titule.

Ne želimo da razmišljamo o tituli, nego idemo korak po korak. Ponavljam da će od prve tri utakmice, mnogo toga zavisti. Na premijeri gostujemo u Zavidovićima, dolazi nam Konjuh, pa idemo u Doboj. Ukoliko te tri prepreke uspješno preskočimo, mislim da ćemo imati dobre šanse za najviši plasman, naročito nakon ohrabrujućeg turnira u Rumi.“, zaključio je za Glas Srpske, Abas Arslanagić.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.