Who's Online

Guest Users: 6

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, June 23 2024 @ 07:15 am UTC

ATLETIKA: Vrhunac na Olimpijadi u Londonu 2012. godine

  • Contributed by:
  • Views:
    702
Atletičarka banjalučkog Borca, Lusija Kimani, vratila se iz Dubajia gdje je na maratonu osvojila deseto mjesto, istovremeno, potvrdivši olimpijsku normu i popravivši rekord Bosne i Hercegovine.

Nakon priprema u rodnoj Keniji, Lusija Kimani, je odlično otvorila godinu ostvarivši vrijeme od 2 sata, 37 minuta i 37 sekundi. Kimani kaže da je zadovoljna i da je očekivala dobar rezultat. Međutim, tu nije kraj planova za naturalizovanu Kenijku. Naravno, ove godine broj 1 takmičenje su Olimpijske igre u Pekingu i sve je podređeno tom događaju. Međutim, glavni cilj je da se napravi rezultat koji je vrijedan i svjetskom nivou.

Glavni cilj je da jednog dana ili bolje reći 2012. godine na Olimpijadi u Londonu istrčim ispod 2 sata i 26 minuta. Da bi to ostvarila potrebno je mnogo rada, truda i volje. Ništa se ne može preko noći, a ako se nešto radi ishitreno posljedice mogu biti katastrofalne. Vjerujem da ću taj rezultat postići u svojoj karijeri.“, kaže Lusija Kimani.

Da bi sve planove i rezultate, Lusija Kimani, ispunila osim napornog rada potrebna je i finansijska pomoć nadležnih struktura. Osim pomoći sponzora, resornog Ministarstva u Vladi RS, grada Banjaluke i njenog kluba Borca, izostala je očekivana pomoć Olimpijskog komiteta BiH.

Kimani kaže da joj je nejasno da nema pomoći od Olimpijskog komiteta jer, kako kaže, na međunarodnim takmičenjima predstavlja Bosnu i Hercegovinu.

Do sada nije bilo pomoći od strane Olimpijskog komiteta. Nadamo se da će u preostalih 200 dana, koliko je ostalo do početka Olimpijade u Pekingu, Olimpijski komitet BiH ipak pronaći sredstva i pomoći svoju olimpijku i predstavnicu BiH na najznačajnijem ovogodišnjem događaju. To je, svakako, Lusija Kimani zaslužila.“, kaže trener u Atletskom klubu Borac, Nebojša Matijević.

Na kraju recimo da, prema procjenama atletskih stručnjaka sa Zapada, za odlazak na Olimpijske igre je potrebno između 250 i 500 hiljada dolara, a za osvajanje olimpijske medalje oko milion dolara. ©ta bi tek bilo da, Lusija Kimani, ima tolika novčana sredstva na raspolaganju za pripreme ?

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.