Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 10 2023 @ 02:38 pm UTC

UTISAK NEDJELJE: Banjaluka domaćin Svjetskog prvenstva u kuglanju

  • Contributed by:
  • Views:
    690
Sedmica koja je iza nas (06-13. januar) bila je izuzetno bogata događajima u kojima su učestvovali banjalučki sportisti. Košarkaši Borac Nektara, porazima od Slavije u finalu Kupa RS i od Zenice čelik u šampionatu BiH, umanjili su se senzacionalni trijumf nad Bosnom. Košarkašice Mladog Krajišnika očekivano su, veoma lako, osvojile Kup RS, a u Boriku je završen i 32. turnir u malom fudbalu trijumfom Montinga iz Teslića.

Međutim, u ovako jakoj konkurenciji odlučili smo se da ipak UTISAK NEDJELJE bude vijest o dobijanju organizacije Svjetskog prvenstva u kuglanju 2008. godine u Banjaluci. Time je samo još jednom potvrđeno da je kuglanje jedan od najpopularnijih sportova u našem gradu. Dobiti organizaciju jednog Svjetskog šampionata nije nimalo lako. Potrebno je imati rezultate, infrastrukturu, volju, istinske sportske radnike... Većinu toga, već sada, posjeduje Banjaluka i to su prepoznali čelnici Svjetske kuglaške asocijacije.

Mnogi će se zapitati, a šta je sa savremenom kuglanom ? I, na ovo pitanje protekle sedmice dobili smo odgovor. Gradonačelnik, Dragoljub Davidović, saopštio je da će do iduće godine u naselju Lauš biti izgrađena moderna kuglana sa osam traka. Time bi se kompletirala slika o Banjaluci kao kuglaškom centru Bosne i Hercegovine.

Banjaluka i njeni kuglaši su ovo zaslužili. Podsjetimo, đorđe Paštar, je bio najbolji sportista RS i BiH. Osim toga sve je više rekreativaca koji svoje slobodno vrijeme provode kuglajući u dvorani Borik.

Recimo, da je prošle sedmice u Banjaluci održan završni turnir Kupa Republike Srpske za kuglaše. Sve četiri ekipe bile su iz Banjaluke i to dovoljno govori koliko je ovaj sport raširen u gradu na Vrbasu.

Na kraju, samo poželimo da ove godine svi trofeji u takmičenjima na nivou RS i BiH budu doneseni u Banjaluku. To nije preambiciozna, već realna slika, banjalučkog kuglanja.
  • UTISAK NEDJELJE: Banjaluka domaćin Svjetskog prvenstva u kuglanju
  • 0 comments
  • Create New Account

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.