Who's Online

Guest Users: 4

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Wednesday, September 28 2022 @ 03:47 pm UTC

Održana "Noć borilačkih vještina"

  • Contributed by:
  • Views:
    1,083
U subotu je u Banjaluci održana Noć borilačkih vještina. Najveću pažnju privukao je, Jošinao Nanbu, osnivač borilačke vještine nanbudo.

On je banjalučkoj publici predstavio atraktivne tehnike iz ove vještine, a u prezentaciji su učestvovali gosti iz Slovenije, Mađarske, Norveške, kao i učenici Nanbudo centra Banjaluka, inače organizatora ove večeri. U subotu je u Banjaluci održana Noć borilačkih vještina. Najveću pažnju privukao je, Jošinao Nanbu, osnivač borilačke vještine nanbudo.

On je banjalučkoj publici predstavio atraktivne tehnike iz ove vještine, a u prezentaciji su učestvovali gosti iz Slovenije, Mađarske, Norveške, kao i učenici Nanbudo centra Banjaluka, inače organizatora ove večeri.

"Oduševljen sam prezentacijom učenika iz banjalučkog nanbudo kluba, kao i demonstracijama ostalih vještina i mečeva. Ovo je bila odlična prilika da se promovišu borilački sportovi na ovim prostorima i vjerujem da će poslije ove večeri svi klubovi imati više učenika", rekao je za Nezavisne novine, Jošinao Nanbu.

Takođe su predstavljeni i karate, kung fu, điuđicu, ninđucu, realni aikido i srpski stil. Osim prezentacija borilačkih vještina, na programu su bili mečevi u kik-boksu, K1 i ultimejt fajtu. Treba istaći da je meč u ultimet fajtu po prvi put održan u Banjaluci.

"Prezadovoljni smo odzivom gledalaca, dvorana je bila puna i viđen je pravi spektakl. Bilo je prelijepo veče, organizacija je bila uspješna, tako da ćemo i sljedeće godine ugostiti borce u dvorani 'Borik'", rekao je za Nezavisne novine organizator Saša Purnjaga.