Who's Online

Guest Users: 10

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Thursday, February 09 2023 @ 12:28 am UTC

Prvi poraz rukometaša Borca

  • Contributed by:
  • Views:
    575
Rukometaši Borca doživjeli su prvi poraz ove sezone, izgubivši u ®ivinicama od Konjuh Namještaja, 28:23, u odgođenoj utakmicu 2. kola Premijer lige BiH.

Borac je dobro otvorio susret, jer je u petoj minuti imao plus tri (3:0), i tokom prvog poluvremena bio je stalno u vođstvu. Domaćin je prvi put u vođstvo došao u 36. minutu pogotkom Ferhatbegovića. Od tada je na terenu samo jedna ekipa a Konjuh je najveću prednost imao deset minuta prije kraja, 25-19. Rukometaši Borca doživjeli su prvi poraz ove sezone, izgubivši u ®ivinicama od Konjuh Namještaja, 28:23, u odgođenoj utakmicu 2. kola Premijer lige BiH.

Borac je dobro otvorio susret, jer je u petoj minuti imao plus tri (3:0), i tokom prvog poluvremena bio je stalno u vođstvu. Domaćin je prvi put u vođstvo došao u 36. minutu pogotkom Ferhatbegovića. Od tada je na terenu samo jedna ekipa a Konjuh je najveću prednost imao deset minuta prije kraja, 25-19.

Banjalučani su podbacili u svim segmentima igre a posebno se isticao loš šut sa sedam metara, 1/5. Treba izdvojiti kod Borca golmana Mulbadića sa 15 odbrana a ©korić je postigao 6 golova. U Konjuhu golman Savić je imao 18 odbrana a Muhić je postigao 9 golova.

Treba istaći da zbog povreda za Borac nisu igrali Goran Malić i Dejan Unčanin a nedovoljno oporavljeni nastupili su Bojan Unčanin i Nebojša Golić.

Dvorana: Gradska u ®ivinicama, gledalaca: 600, sudije: Nermin Salkanović i Vladimir Zeljko (oba iz Zenice), delegat: Milan đurašinović (Prijedor), sedmerci: Konjuh Namještaj 7 (4), Borac 5 (1), isključenja: Konjuh Namještaj osam minuta, Borac osam minuta.

Konjuh Namještaj: Savić (18 odbrana, 4 sedmerca), Omerović, Labendž, đerzić 4, Burgić, Memić, Aljić, Rahimić, Bečar 2, Ferhatbegović 3, Kadić, Begić 6, Kerezović 4, Muhić 9 (4). Trener: Emir Junuzović.

Borac: đudurović, ©korić 6, Branković 4, Pucarević, Rakocija, Srdić, Raca, Pavlović 3, Mulabdić (15 odbrana, 3 sedmerca), Bijelić 3 (1), Mikić 2, Trkulja 1, B. Unčanin 2, Golić 2. Trener: Abas Arslanagić.