Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, July 12 2024 @ 10:35 am UTC

kik boks meč Ninic-Strugar za profi sampiona svijeta

  • Contributed by:
  • Views:
    3,017
Nakon završetka rata na ovim prostorima, borilački sportovi su doživjeli naglu popularnost. Jedan od tih sportova je kik boks. Ovaj sport je doživio ekspanziju ponajviše zahvaljujući pojavljivanju na sportskoj mapi kik boksera Draženka, Draže Ninića.

Ninić je postao omiljen, ne samo u Banjaluci, već i cijeloj Republici Srpskoj. Redali su se njegovi uspjesi u amaterskoj konkurenciji (evropska, svjetska, balkanska zlata). Nakon završetka rata na ovim prostorima, borilački sportovi su doživjeli naglu popularnost. Jedan od tih sportova je kik boks. Ovaj sport je doživio ekspanziju ponajviše zahvaljujući pojavljivanju na sportskoj mapi kik boksera Draženka, Draže Ninića.

Ninić je postao omiljen, ne samo u Banjaluci, već i cijeloj Republici Srpskoj. Redali su se njegovi uspjesi u amaterskoj konkurenciji (evropska, svjetska, balkanska zlata).

Na red je došla i profesionalna konkurencija. Ninić je pobjeđivao sve ali da bi postao profesionalnim svjetskim šampionom u kategoriji do 81,4 kg morao je da je pobijedi nesavladivog Ivana Strugara.

Dogovorena su tri meča a prvi od njih je održan u Banjaluci. Manifestacija pod nazivom Noć šampiona okupila je više od 5 000 gledalaca u dvorani Borik.

Navijači Draženka Ninića iz svih dijelova Republike Srpske ali i Srbije doputovali su da bodre svog ljubimca.

Bio je to veliki spektakl. Orilo se dvoranom Draženko Ninić, Draža, Draža. Međutim, i pored odlične pripremljenosti Ninić ipak nije osvojio titulu.

Slavio je Ivan Strugar na poene 2-1. Mnogi su za takav ishod okrivili sudije a i nekako opšti utisak, sa tribina, je da je Ninić za nijansu bio bolji.

Tako je na opšte razočarenje sportske javnosti Draženko Ninić izgubio ovaj meč. U revanšu u Novom Sadu, ponovo je Strugar bio bolji tako da nije ni došlo do trećeg meča.

Iako je dva puta izgubio od Strugara, Ninić se ne predaje i najavljuje borbu za presto. Moraće Draža nekoliko stepenica da preskoči pa da opet dođe na megdan strašnom borcu Strugaru.

Inače, Noć šampiona nije jedina kik boks manifestacija koja je održana u Banjaluci. Urezano u pamćenje ljubitelja ovog sporta ostalo je održavanje manifestacije Noć šampiona - Gladijatori 21. vijeka u okviru koje je održano nekoliko vrhunskih borbi.

Takođe, je Draženko Ninić 20. aprila 2002. godine postao profesionalni šampion Evrope u poluteškoj kategoriji (81,4 kg) u lou kiku. Ninić je bio bolji od Holanđanina Saida Hagnijua.

Zaključak je da je kik boks na dobrom putu da postane i najomiljeniji sport kod Banjalučana.