Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Saturday, May 18 2024 @ 01:16 am UTC

Balkanski sampionati u atletici i biciklizmu

  • Contributed by:
  • Views:
    1,584
Banjaluka se može podičiti da je u svojoj bogatoj sportskoj istoriji imala kvalitetne bicikliste i atletičare. Perjanice ovih sportova u Banjaluci, prije rata, su bili: biciklista Tanasije Kuvalja i atletičarka Radislavka Račić.

Grad na Vrbasu je prije rata bila domaćin tradicionalne atletske trke povodom dana grada kao i biciklističkih manifestacija. Banjaluka se može podičiti da je u svojoj bogatoj sportskoj istoriji imala kvalitetne bicikliste i atletičare. Perjanice ovih sportova u Banjaluci, prije rata, su bili: biciklista Tanasije Kuvalja i atletičarka Radislavka Račić.

Grad na Vrbasu je prije rata bila domaćin tradicionalne atletske trke povodom dana grada kao i biciklističkih manifestacija.

Sa ratnim dešavanjima došlo je do opadanja kvaliteta i brojnih problema. Ipak, radnici u ovim sportovima trudili su se, po završetku rata, da vrate stari sjaj biciklizmu i atletici.

Tako su u Banjaluci održana Balkanska juniorska prvenstva u atletici i biciklizmu. Najbolji biciklisti i atletičari sa Balkana doputovali su u Banjaluku da pokažu svoje umijeće.

Organizatori oba takmičenja svojski su se trudili da što bolje ugoste takmičare. Uljepšavane su ulice za biciklističke trke a povodom Balkanijade u atletici na Gradskom stadionu je izgrađena atletska tartan staza sa šest traka koja je dala sasvim drugi, mnogo ljepši, izgled stadionu.

Juniorske Balkanijade u ovim sportovima protekle su u najboljem redu. Postignuto je nekoliko rekorda na nivou Balkana a ono što može da posebno raduje je veliki broj publike tokom atletskih i biciklističkih takmičenja.