Who's Online

Guest Users: 6

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, April 19 2024 @ 03:57 pm UTC

Evropsko prvenstvo u raftingu

  • Contributed by:
  • Views:
    1,749
Banjaluka ima odlične prirodne potencijale i predispozicije za razvoj turizma. Tu se prije svega misli na rijeku Vrbas koja čini ovaj grad specifičnim i posebnim za goste.

Međutim, mali dio prirodnih resursa je iskorišten. To kao da je natjeralo ljude iz Rafting kluba Kanjon na dodatni angažman. Banjaluka ima odlične prirodne potencijale i predispozicije za razvoj turizma. Tu se prije svega misli na rijeku Vrbas koja čini ovaj grad specifičnim i posebnim za goste.

Međutim, mali dio prirodnih resursa je iskorišten. To kao da je natjeralo ljude iz Rafting kluba Kanjon na dodatni angažman.

Trud se isplatio pa je Banjaluka od Internacionalne rafting federacije (IRF) dobila organizaciju Evropskog prvenstva u ovom atraktivnom sportu.

Bila je to jedinstvena prilika za promociju grada i obala rijeke Vrbas. Takmičenje je održano u periodu od 07.07.2005. do 10.07.2005.godine pod nazivom Banjaluka Vrbas 2005.

Veliku ulogu u organizaciji i stvaranju uslova za neometano održavanje Evropskog rafting prvenstva davali su javna i privatna preduzeća te ustanove Grada Banjaluke.

Nakon što je gradonačelnik Banjaluke, Dragoljub Davidović, svečano otvorio takmičenje, na rijeku Vrbas i njene staze izašli su i učesnici. Takmičilo se 19 ekipa iz 9 evropskih država.

Tokom trodnevnog takmičenja, veliki broj građana posjetio je Kanjon rijeke Vrbas gdje se održavao šampionat. Ispostavilo se da je rafting izuzetno atraktivan sport i odmah je pobrao simpatije kod Banjalučana.

Sve u svemu Evropski šampionat u raftingu, Banjaluka Vrbas 2005, je pomogao afirmaciji ovog sporta ali i prezentaciji turističkih potencijala Banjaluke.

Od tada rijeka Vrbas je svake godine redovan domaćin međunarodnih, regionalnih i državnih prvenstava u raftingu.