Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Tuesday, February 27 2024 @ 04:59 am UTC

ATP Celendzer turnir

  • Contributed by:
  • Views:
    1,485
Od 2002. godine u Banjaluci se održava teniski ATP čelendžer turnir. Zahvaljujući ovom turniru došlo je do ekspanzije tenisa u gradu na Vrbasu.

Vrijedni radnici Teniskog kluba Mladost, svih ovih godina, omogućili su vrhunske uslove učesnicima. Opšti utisak je da je organizacija odlična i da su se teniseri, koji dolaze sa raznih strana svijeta, osjećali kao kod kuće. Od 2002. godine u Banjaluci se održava teniski ATP čelendžer turnir. Zahvaljujući ovom turniru došlo je do ekspanzije tenisa u gradu na Vrbasu.

Vrijedni radnici Teniskog kluba Mladost, svih ovih godina, omogućili su vrhunske uslove učesnicima. Opšti utisak je da je organizacija odlična i da su se teniseri, koji dolaze sa raznih strana svijeta, osjećali kao kod kuće.

To je i bila želja organizatora, da se Banjaluka dostojno reprezentuje u svijetu. Na deset otvorenih terena odigravani su mečevi.

Kuriozitet ovog čelendžer turnira je veliki broj ATP bodova (50) koje osvaja pobjednik. To je privlačilo izuzetno kvalitetne tenisere da posjete Banjaluku i Park Mladen Stojanović.

Dosadašnji pobjednici su:

-2002. godine nije odigrano finale zbog vremenskih neprilika (Berend - ?)
-2003. godine pobjednik Mario Radić iz Hrvatske
-2004. godine pobjednik Juri ©ukin iz Rusije
-2005. godine pobjednik Vasilis Mazarakis iz Grčke
-2006. godine pobjednik Marko Mirneg iz Austrije