Who's Online

Guest Users: 4

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 03 2023 @ 02:12 am UTC

Finale rukometnog Kupa IHF Borac-CSKA

  • Contributed by:
  • Views:
    725
1991. godina je jedna od najuspješnijih u istoriji banjalučkog sprota. Zlatnu sportsku godinu krunisali su rukometaši Borca koji su osvojili svoj drugi evropski trofej, Kup IHF.

Preko belgijskog Herstala, njemačkih ekipa Empora i Tusena, Borac je stigao do finala Kupa IHF gdje ga je čekao ruski CSKA. 1991. godina je jedna od najuspješnijih u istoriji banjalučkog sprota. Zlatnu sportsku godinu krunisali su rukometaši Borca koji su osvojili svoj drugi evropski trofej, Kup IHF.

Preko belgijskog Herstala, njemačkih ekipa Empora i Tusena, Borac je stigao do finala Kupa IHF gdje ga je čekao ruski CSKA.

U finalnom dvomeču pao je i tada čuveni CSKA. Prvi susret odigran je u Banjaluci. Borac je pred 2 000 gledalaca dobio Moskovljane sa 20-15.

Osim fenomenalnog golmana Arnautovića, koji je začarao svoju mrežu, kao strijelci su se iskazali Knežević sa 6 golova, Nezirević sa 5, Maglajlija sa 3 i čop sa 2 postignuta gola.

Solidna prednost pred revanš. Nisu se Banjalučani prepali u Moskvi. U revanšu su ruski rukometaši trijumfovali sa 24-23 ali je to bila pirova pobjeda Moskovljana.

RK Borac je bio osvajač Kupa IHF. Slavlje je moglo da počne.

Bila je to sjajna generacija rukometaša Borca, sačinjena većinom od mladih i perspektivnih igrača, koja je mljela sve svoje protivnike redom.