Who's Online

Guest Users: 8

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 03 2023 @ 12:19 am UTC

Finale rukometnog Kupa šampiona Borac-Fredericija

  • Contributed by:
  • Views:
    799
Jedan od najvećih uspjeha banjalučkog sporta je osvojena titula klupskog šampiona Evrope u rukometu. Borac je osvajač KE© postao 11. aprila 1976. godine.

Veliki dan za Banjaluku, za banjalučki sport, za bivšu Jugoslaviju. Borik nikada puniji do tada. 5 000 Banjalučana je do©lo da zdu©no bodri svoje ljubimce kako bi bila savladana danska Fredericija. Jedan od najvećih uspjeha banjalučkog sporta je osvojena titula klupskog šampiona Evrope u rukometu. Borac je osvajač KE© postao 11. aprila 1976. godine.

Veliki dan za Banjaluku, za banjalučki sport, za bivšu Jugoslaviju. Borik nikada puniji do tada. 5 000 Banjalučana je došlo da zdušno bodri svoje ljubimce kako bi bila savladana danska Fredericija.

Noć prije velikog finala, Banjalučani su se povukli na obližnje brdo ©ehitluci, da prikupe snagu za odlučujući juriš. Opreznost je vladala na svakom koraku u redovima rukometaša Borca.

Borac dobro otvara utakmicu. Poslije, 2-1 i 5-2, na semaforu je 11-7 za Borac. Međutim, ne predaju se Danci pa smanjuju na 11-10.

Budi se Arslanagić i odbranama vraća samopouzdanje saigračima ali i razgaljuje publiku. Borac ponovo bolji ali u 57. minuti Hansen smanjuje na 16-15.

Imaju Danci loptu za izjednačenje ali onda silni Arslanagić brani šut Andersena i Borac je blizu trofeja. Titulu je sa linije sedam metara potvrdio Vujinović.

Uslijedilo je veliko slavlje. Navijači su utrčali na teren. Ori se himna Hej Sloveni, svi se klanjaju novom evropskom šampionu - Borcu.

Sastav RK Borac iz 1976. godine: Arslanagić, Selec, Rađenović, Karalić, Bjelić, Vujinović, Vukša, Unčanin, Popović, B. Golić, M. Golić, Ravlić, trener Pero Janjić