Who's Online

Guest Users: 1

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Saturday, May 25 2024 @ 06:31 pm UTC

Stadioni

  • Contributed by:
  • Views:
    1,536
FK Borac je na Gradskom stadionu odigrao svoje najznačajnije klupske utakmice u istoriji. Na ovom stadionu je dva puta izboren plasman u elitnu Prvu saveznu ligu SFR Jugoslavije.

Dugi niz godina na Gradskom stadionu su gostovali velikani ex jugoslovenskog fudbala (Crvena Zvezda, Partizan, Dinamo, Hajduk). GRADSKI STADION

Borac je uz pomoć navijača na Gradskom stadionu dva puta izborio plasman u finale Kupa bivše države. Takodje, su igrane i evropske utakmice a zabilježena su i gostovanja reprezentacije Jugoslavije.

Međutim, danas je Gradski stadion u dotrajalom, zapuštenom stanju. Govori se da bi najbolje rješenje bila izgradnja novog stadiona.

Ipak, Gradski stadion ima bogatu istoriju i tradiciju. Potrebno je očuvati makar dio onoga što je gradjeno decenijama.

Zato je napravljen plan u kojem je navedeno šta je potrebno i planirano izvršiti:

-sanaciju ravnog krova gradskog stadiona

-sanaciju zapadne fasade

-sanaciju prozora i vrata.

Neophodno je dovesti stadion u nivo koji će zadovoljiti međunarodne standarde. Ukoliko se to uspije biće poboljšani uslovi za rad i u takmičenjima na lokalnom, regionalnom i državnom nivou.

Ovu sanaciju željno iščekuju bokseri Slavije i članovi Ateltskog kluba Borac koji bi na prostoru Istočne tribine trebalo da dobiju klupske prostorije i salu za treninge.

Planirano je da sanacija Gradskog stadiona bude završena do kraja 2007. godine.

OSTALI STADIONI

S obzirom da Gradski stadion, kao najpoznatiji banjalučki stadion, tako izgleda onda se samo može zamisliti u kakvom su stanju ostali stadioni u Banjaluci.

Nijedan od ostalih stadiona (Bskov, Naprijedov, stadion Omladinca, Laušov, stadion FK Krajine) nema natkrivenu tribinu, ne ispunjava ni najminimalnije standarde za odigravanje premijerligaških i međunarodnih utakmica.

Na ovim stadionima, većinom se igraju utakmice nižih rangova takmičenja. Osim onoga što je uočljivo (tribine, teren) i ostali dijelovi stadiona (svlačionice, klupske prostorije, rasvjeta) su u veoma lošem stanju.

Proteklih godina veoma često se govorilo o renoviranju, sanaciji postojećih objekata pa čak i o izgradnjih novih, modernih zdanja na istim površinama. Naravno, nedostatak finansija je uticao da ostvarenje tih projekata bude prolongirano do nekih boljih dana.