Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Saturday, May 25 2024 @ 05:44 pm UTC

Sportske dvorane

  • Contributed by:
  • Views:
    9,456
U Banjaluci su svi bitni sportski dogadjaji odrzani u Sportskoj dvorani Borik. Osim ove dvorane, u gradu na Vrbasu, postoji jos i Sportska dvorana Obilicevo. Zakljucak je da Banjaluci nedostaje sportskih objekata, a posebno dvorana. SD BORIK I OBILIćEVO

Sportska dvorana Borik, koja je izgrađena već davne 1974.godine, bila je domaćin mnogih vrhunskih takmičenja. Pobrojićemo samo najvaznije:

-Evropsko prvenstvo za kosarkasice 1980.godine
-Osvajanje Kupa evropskih sampiona rukometasa Borca 1976. godine
-Meč za profesionalnog sampiona Benes-Koen
-Osvajanje Kupa IHF 1991. godine
-Turnir u malom fudbalu
-Kosarkaska utakmica Grupa 7 - Borac Nektar
-Kik boks spektakl Gladijatori 21.vijeka
-brojni kosarkaski, rukometni, bokserski, kik boks mečevi...

S druge strane Sportska dvorana Obilićevo (nekadasnji Mejdan) je napravljena 1978. godine. Sa kapacitetom od oko 400 mjesta zamisljeno je da bude neka vrsta zamjene za SD Borik.

Međutim, u danasnje vrijeme je evidentno da Banjaluci manjka sportskih objekata, a posebno dvorana. Tome jos kada se doda da su i postojeće dvorane izgrađene prije 30-ak godina, onda je dosta toga jasno.

Za izgradnju novih dvorana potrebno je mnogo novca. To je, u sadasnjoj privrednoj situaciji, gotovo nemoguća misija. Međutim, ono sto se moze uraditi je rekonstrukcija postojećih objekata. Projektom Grada Banjaluka je planirana:

-rekonstrukcija i modernizacija rasvjete u SD Borik i SD Obilićevo
-sanacija staklenih zidnih površina na staklenom dijelu objekta u SD Borik
-sanacija bioskopske sale u SD Obilićevo, rekonstrukcija gledalista i nabavka 3.000
stolica za gledaoce u SD Borik
-nabavka i ugradnja klima uređaja za SD Borik
-sanacija svlačionica u SD Obilićevo
-sanacija i rekonstrukcija vodovodnih i kanalizacionih instalacija u SD Borik
-sanacija vanjskih pločnika oko dvorane.

To dvorane ali i banjalučki sportisti zasluzuju jer se u Banjaluci odrzavaju mnoga međunarodna takmičenja, prvenstva na nivou regija i drzave kao i takmičenja u mlađim uzrasnim kategorijama. Sportske dvorane Borik i Obilićevo u novom ruhu trebalo bi da izgledaju krajem 2007. godine.

SALA OSNOVNE SKOLE BORISAV STANKOVIć

U Osnovnoj skoli Borisav Stanković izgradjena je velelepna sala koja nadmasuje skolske potrebe. Zato se veoma često u ovoj sali, koja ima montazne tribune kapaciteta 400 mjesta, odrzavaju prvenstvene utakmice i regionalna takmičenja. Otvaranjem ove sale na svoje su dosli i rekreativci koji su tako dobili jos jednu salu za bavljenje sportom.

SALA OSNOVNE ©KOLE SVETI SAVA

Ovo je tek izgrađena sala u okviru Osnovne skole Sveti Sava na Lausu. Biće to ljepotica Banjaluke. Biće moguća odrzavanja skolskih, regionalnih, drzavnih i međunarodnih takmičenja u vise sportskih disciplina.