Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, May 17 2024 @ 11:53 pm UTC

Bazeni

  • Contributed by:
  • Views:
    10,577
Najveći problem banjalučkog sporta već duže vrijeme je nedostatak bazena. Međutim, taj problem s epolako rješava. Uz bazen u Srpskim toplicama (©eher) koji duže vrijeme postoji, u skorije vrijeme izgrađen je Aqva park koji bi u narednim godinama trebalo da dobije olimpijski bazen.

Takođe, je izgrađen Sportkso-rekreativni centar Fortuna u ®utim zgradama, a pri kraju je i izgradnja kompleksa kod bivšeg Incelogovg bazena. INCELOV BAZEN

Postojeći otvoreni bazen "Incel" će biti natkriven čeličnom konstrukcijom a isto će biti urađeno i sa dječijim bazenom, odnosno bazenom za neplivače.

U sklopu bazena postojaće će neophodni prateći sadržaji:

-svlačionice
-sanitarni čvorovi
-komentatatorske tribine
-teretana
-sauna
-tribine za gledaoce (fiksne i pokretne)

Ovakav bazen će omogućiti nesmetan rad plivačkih i vaterpolo klubova ali i organizaciju međunarodnih plivačkih takmičenja. Korist će imati i mlađi uzrasti ali i rekreativci.

Još uvijek nije definisan krajnji rok izrade.

AQUA PARK

Aqua park bi trebalo da donose novi sjaj Banjaluci. Zamišljeno je da veliki 50-metarski, olimpijski bazen, sa propratnim sadržajem (ugostiteljski objekti, sportski tereni) u ljetnjem periodu okupljaju više hiljada građana svakodnevno.

Vlasnici Aqua parka ističu da će od novčane zarade u prvim godinama vršiti izgradnju još jednog bazena čime bi ovaj vodeni park dobio još više na atraktivnosti. Trenutno je popularna Aqvana mjesto za okupljanje mladih tokom ljeta, a s nestrpljenjem građani Banjaluke iščekuju izgradnju olimpijskog bazena.

BAZEN U SRPSKIM TOPLICAMA (©EHER)

To je stari 25-metarski banjalučki bazen koji je posljednjih godina bio i jedini u gradu na Vrbasu. Ovaj bazen je bio domaćin mnogih regionalnih i državnih takmičenja a prije svega je korišten u svrhu rekreacije.

Međutim, renoviranje Incelovog bazena i izgradnja Aqua parka primoraće vlasnika bazena u Srpskim toplicama (©eher) da uloži dodatna sredstva i napore kako bi ravnopravno ušao u tržišnu utakmicu za preuzimanje korisnika bazena.

BAZEN FORTUNA U ®UTIM ZGRADAMA

U Banjaluci je proteklih nekoliko mjeseci izgrađeno novo naselje. Riječ je o naselju na Petrićevcu, popularnim ®utim zgradama. Ovo naselje je specifično po tome što se unutar naselja, mimo stambenih prostora, nalazi još i zabavno-rekreativni centar "Fortuna" u okviru kojeg i bazeni.

Zabavno rekreativni centar u svom sadržaju nudi:

-3 otvorena bazena
-1 zatvoreni bazen
-klizalište
-sportske terene
-fitnes centar
-sportsku medicinu
-2 restorana
-noćni bar
-apartmane
-parking prostor (600 parking prostora)

Kapacitet zabavno rekreativnog centra "Fortuna" je 3000 posjetilaca.