Who's Online

Guest Users: 6

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Saturday, May 18 2024 @ 01:37 am UTC

Banjalucki sport danas

  • Contributed by:
  • Views:
    2,004
Nakon posljednjeg rata, od 1995, godine, banjalučki sportisti ponovo počinju da se pojavljuju na međunarodnoj sceni, a pojedinci postižu i zapažene rezultate.

Draženko Ninić postao je amaterskim i profesionalnim šampionom Evrope i Svijeta u kik boksu. Ninić je veoma često punio dvoranu Borik a sa međunarodnih takmičenja donosio je medalje. Brojne uspjehe na internacionalnoj sceni bilježe i karatisti koji se sa, gotovo svakog velikog takmičenja (Svjetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo, Balkanske igre...), vraćaju s medaljama.

Ne smiju se zaboraviti ni nastupi banjalučkih košarkaša i košarkašica (Borac Nektar, Mladi Krajišnik) krajem 90-ih godina na evropskoj sceni. To su bili istorijski nastupi. Borac Nektar je stigao i do šesnaestine finala Kupa Rajmonda Saporte a košarkašice Mladog Krajišnika otišle su i korak dalje, plasirale su se u osminu finala Kupa Lilijane Ronketi.

Banjaluka je posljednjih godina redovan domaćin značajnih sportskih manifestacija. Izdvajamo:

-teniski ATP čelendžer turnir
-bokserski Memorijal Radovan Bisić
-Evropsko prvenstvo u raftingu

Danas u Banja Luci organizovano i aktivno radi 109 sportskih organizacija u 22 grane sporta, te 26 sportsko - rekreativnih društava i udruženja.

U aktivno bavljenje sportom u sportskim organizacijama i sportsko rekreativnim udruženjima neposredno je uključeno oko 5.000 mladih svih uzrasta i kategorija, što predstavlja oko 2,00 % ukupnog broja stanovnika Grada Banjaluke