Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 10 2023 @ 01:25 am UTC

Zlatan Arnautović

Banjalucki velikani
  • Contributed by:
  • Views:
    4,166
Banjalučki Borac je uvijek bio poznat po odličnim golmana a gotovo u svakoj vremenskoj epohi Borac je imao reprezentativnog čuvara mreže.

Zlatan Arnautović rođen je 02.09.1956. godine u Prijedoru. Tu je i započeo u karijeru a onda su ga odlične odbrane preporučile Borcu. Za reprezentaciju ex Jugoslavije prvi put je zaigrao 19. oktobra 1978. godine protiv Njemačke u Dortmundu. Za reprezentaciju je ukupno odigrao 157 utakmica i zanimljivo, iako je golman, postigao je jedan gol.

Potom je bio standardan reprezentativni golman a sa reprezentacijom ex Jugoslavije je na Svjetskom šampionatu u ©vajcarskoj 1986. godine osvojio zlatnu medalju.

Najsjajnijim odličjem okitio se i na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. godine. Ti reprezentativni uspjesi ga svrstavaju među najtrofejnije sportiste ovih prostora.

Kao golman Borca, imao je priliku da osvoji drugi evropski klupski trofej – Kup IHF. To je bilo 1991. godine kada je Borac u finalu bio bolji od moskovskog CSKA.

Nakon aktivne karijere, Arnautović se okušao u trenerskim vodama (RK Crvena Zvezda Beograd) a trenutno je trener golmana u reprezentaciji Tunisa.