Who's Online

Guest Users: 1

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Tuesday, November 28 2023 @ 07:21 pm UTC

Snježana ©ipka

Banjalucki velikani
  • Contributed by:
  • Views:
    1,689
Počeci Mladog Krajišnika su i počeci košarkaške karijere Snježane ©ipke. Samo dvije godine nakon osnivanja kluba i Snježana je počela sa treninzima u klubu.

Prva zvanična utakmica za Malene bila je protiv ljubljanske Olimpije. Sa klubom je prošla lijepe i teške trenutke, od plasmana do ispadanja iz prve jugoslovenske lige. Bila je privržena klubu pa je tokom studija u Beogradu dolazila u Banjaluku i nastupala za Mladi Krajišnik. Košarkašku karijeru je završila 1980. godine.

Priča o Snježani ©ipki ne bi bila potpuna bez govora o njenim nastupima za reprezentaciju SFR Jugoslavije. 1967. godine je bila juniorska reprezentativka a u toj uzrasnoj dobi osvojila je i jednu bronzanu medalju na Evropskom šampionatu za juniorke.

član A selekcije ex Jugoslavije bila je 4 godine (1970-1974). Standardno je igrala za omiljeni plavi dres. Najveći rezultat je zlatna medalja sa Balkanskog šampionata. Ističe da se uvijek rado prisjeća reprezentativnih dana.

Završila je Stomatološki fakultet u Beogradu a danas ima svoju privatnu ordinaciju u Banjaluci. Veoma je cijenjena u svom poslu i omiljena medju sugrađanima.