Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 10 2023 @ 02:18 pm UTC

STOLNI TENIS: Siniša Marčetić 3. na Balkanskom prvenstvu

Novosti
  • Contributed by:
  • Views:
    653

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u stonom tenisu je proteklog vikenda učestvovala na Balkanskom prvenstvu koje je održano u Nikšiću.

Član reprezentacije je bio i jedan Banjalučanin, Siniša Marčetić, koji je aktuelni prvak BiH do 21 godine i član Stonoteniskog kluba Borac.

sinisa marcetic, balkansko

Povod za razgovor sa uspješnim stonoteniserom je bilo Balkansko prvenstvo na kome je on osvojio dvije bronzane medalje, jednu u ekipnoj konkurenciji, a drugu u dublu sa kolegom iz Makedonije Jovanovski Hristijanom. Za BiH su pored Siniše nastupali još Edin Gutić iz Tuzle i Kenan Zahirović iz Zenice, pod vođstvom selektora Vladimira Ivaneka.

 

"Balkansko prvenstvo u stonom tenisu do 21 godine je okupilo šest reprezentacija, BiH je u grupi bila sa Makedonijom i Albanijom. Imao sam četiri pobjede u grupi, i završili smo na prvoj poziciji. U polufinalu smo igrali sa domaćinom Crnom Gorom i izgubili 3:1 u mečevima, gdje sam ja jedini ostvario pobjedu.

Za treće mjesto smo igrali protiv Makedonije i savladali ih rezultatom 3:0. Ovo je prva medalja za reprezentaciju BiH u ovoj kategoriji do sada i veoma sam zadovoljan što sam bio član ove ekipe", izjavio je mladi stonoteniser.

U ostale dvije discipline koje se igraju na Balkanskom prvenstvu Siniša je ostvario i više nego zapažene rezultate.

"U pojedinačnoj kategoriji sam odigrao odlično. Grupu sam završio kao prvoplasirani, u osmini finala sam pobijedio Tosuna Saduša iz Albanije 4:0, dok sam u četvrtfinalu izgubio od Katić Ivora iz Srbije rezultatom 4:0. Treba napomenuti da su reprezentativci Srbije zauzeli prva četiri mjesta, i da je četvrtfinale odličan rezultat.

U dublu sam nastupao sa predstavnikom Makedonije Jovanovski Hristijanom. U četvrtfinalu smo bili bolji od crnogorskog para Radović/Rogić sa 3:2, dok smo u polufinalu poraženi od srbijanskog para Katić/Strugarević koji je kasnije osvojio zlatnu medalju", rekao je jedan od najboljih mlađih seniora u Bosni i Hercegovini, Siniša Marčetić.

sinisa marcetic, balkansko

Pored toga što je uspješan sportista, Siniša je i redovan student na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci i pravi primjer kako se u isto vrijeme može biti i aktivan sportista i uzoran student.

Siniša se nada da će njegove uspjehe prepoznati i grad Banjaluka te da će pomoći i njemu i njegovom klubu u daljnjem radu i prestojećem nastupu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

IZVOR: pressrs.ba

  • STOLNI TENIS: Siniša Marčetić 3. na Balkanskom prvenstvu
  • 0 comments
  • Create New Account

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.